Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de yangın: 4 iş yeri hasar gördü

        Can HACIOĞLU/ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de tarihi evlerin bulunduğu Odunpazarı semtinde bir ‘nargile evinde' söndürülmeyen nargile sabaha karşı yangına neden oldu. Odunpazarı'nın tarihi SİT alanı içinde Paşa Mahallesi'nde 4 ahşap işyeri ile Mihalıççıklılar Yardımlaşma Derneği'nin iki katlı binası tamamen yandı.

        Derneğin üst katında bulunan eski belediye başkanlarından Selami Vardar'ın anısına açılan ve değerli kitapların bulunduğu kütüphane de yangında kül oldu.

        Yangın güçlükle söndürülürken, işyeri sahipleri ve görgü tanıkları polise verdikleri ifadelerinde itfaiyenin suyunun bittiğini ve patlak hortumla yangına müdahaleye çalıştığını öne sürdüler.

        Yangının çıktığı alanda yapılan refüj çalışmasının yolu daralttığı ve bu nedenle itfaiye araçların yangın yerine yaklaşmakta güçlük çektiği de iddia edildi.

        MİLLETVEKİLLİNDEN TEPKİ

        Bu arada yangının çıktığı esnada Vilayet Meydanı'nda ‘Demokrasi nöbetinde' olduğu öğrenilen AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay olay yerinde incelemelerde bulundu.

        Milletvekili Günay sosyal medyada "Odunpazarı'nda 04.00'de başlayan küçük bir yangın, nasıl bu hale geldi? İtfaiye neden yaklaşık yarım saat geç geldi? Yangının çıkış yerine en yakın tulumba 200 metre ileride ve su gelmiyor. İki tanker geliyor, yarım saatte su bitiyor" mesajı paylaştı. Milletvekili Günay cep telefonu ile itfaiye araçlarının fotoğraflarını da çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ