Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsmet Yılmaz: Bu milletin kaderini yeniden çizdiler

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 'Demokrasi nöbeti' tutan hemşehrilerine hitap etti. Darbecilerin AK Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin bulunduğu meclise bomba attığını hatırlatan Yılmaz, "Sen kiminle darbe yapacaksın? Sen bu ülkeyi yarın kiminle yöneteceksin? Bunlar yerli de değil, milli de değil. Bunlar millet düşmanı bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bir grup askerin darbe girişimi sonrası Sivas'ta meydanlara çıkanlar 9'uncu günde de 'Demokrasi nöbetini' sürdürdü. Türk bayrakları sallayarak darbeciler için idam isteyenler, darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitirenler için de dua etti. Demokrasi nöbeti tutanlara gecenin ilerleyen saatlerinde Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokol üyeleri katıldı. Burada Sivas halkına hitap eden Bakan Yılmaz, Türk halkının kendi iradesine sahip çıkarak bir destan yazdığını belirterek vatandaşlara teşekkür etti.

        "BU MİLLETİN KADERİNİ YENİDEN ÇİZDİLER"

        Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir destan yazılmadığını belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi ordumuz içinde örgütlenmiş paralelci cunta tarafından gerçekleştirilen bu hain kalkışmanın hak ettiği cevabı önce aziz milletimiz verdi. Bundan sonra da Türk adaleti, Türk yargısı verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu menfur girişim sonrasında demokratik hukuk devletini sarsılmaz bir iradeyle savunan ve cuntacılara karşı siyasal tarihte eşine az rastlanır şekilde dik duran başta Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, hükümetimize, güvenlik güçlerimize ve halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Darbeci ihanet odaklarına yönelik ortaya konulan bu demokratik duyarlılığı ve cesareti her türlü takdirin üstünde görüyoruz. Bu sayede ülkemizin yarınlarına olan umudumuz artmaktadır. Şüphesiz ki ülkemizin ileri demokrasiye ve gerçek bir hukuk devletine ulaşma yolundaki azim ve kararlılığı artarak devam edecektir. Bu süreçte başta paralel devlet yapılanması başta olmak üzere her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelemiz başarıyla sonuçlanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Atatürk Eğitim Hastanesi'ni ziyaret ettim. Bu yaralılarımızı gördüm. Her birisinin yüzü gülüyordu, çünkü biliyorlardı çok büyük bir iş başardılar. Biliyorlardı bu ülkenin bu milletin kaderini yeniden çizdiler."

        "İMAN DOLU YÜREK TANKTAN BÜYÜKTÜR"

        İnançlı insandan daha büyük silah olmadığını belirten Yılmaz, "Şunu gösterdiniz iman dolu yürek tanktan da, toptan da, silahtan da büyüktür. Ve siz bunu gösterdiniz ki inanan insandan büyük silah yoktur. İnanan insandan büyük güç yoktur. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

        Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Türk milletinin çok darbe gördügünü ancak, 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarından uzak bir darbe ile karşalışmadığını anlatırken, "Türkiye bu konuda da mazlum milletlere örnek oldu. Bu millet önceki tarihlerde milleti teslim alan tankları, ezanları susturan darbeleri görmüştü. Darbeleri bitiren ezanları işittik. Hamd olsun. Önceki darbelerde millete 'ne hakkınız var' diyen darbeciden bugün darbeciye 'ne işiniz var' diyen milleti gördü. Kendine güç fehmedenlerin gücünün halk karşısında yek ile yeksan olduğunu gördük, hemde tek silahı memleket kadar büyük yüreği ve memleket kadar büyük yumruğu olan aziz milletimizin karşısında. Milletimizin hafızasına kaydedilmiştir. Zafer her zaman bu asil milletimizin olacaktır" dedi.

        Türkiye toprağının her karışının şehit kanıyla sulandığını beliten Yılmaz, darbe girişiminde bulunanların daha önce cumhurbaşkanını, genel kurmay başkanı, MİT müşteşarlığını dinlediğinin bilindiğini anlatırken, "Eğer karşı istihbarat örgütü değilsen, karşı istihbaratın maşası olmadıysan benim MİT'imi, Genelkurmayımı Başbakanımı, Cumhurbaşkanımı niye dinlersin? MİT'e ait TIR'larıma niye operasyon düzenlersin? Sen MHP'ye, CHP'ye, HDP ve AK Parti temsilcilerinin bulunduğu yere meclise bomba atacaksın. Sorarız sen kimin temsilcisisin? Sen kiminle darbe yapacaksın. Sen bu ülkeyi yarın kiminle yöneteceksin? Bunlar yerli de değil, milli de değil. Bunlar millet düşmanı bundan hiç şüpheniz olmasın" diye ekledi.

        Bakan Yılmaz'ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondaki konuşması meydana kurulan dev ekrana yansıtıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ