Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP mitingi ne zaman, saat kaçta? İETT Ulaşım ücretsiz mi? 24 Temmuz 2016 Pazar

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24 Temmuz Pazar günü, İstanbul Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" düzenleyecek. Peki CHP mitingi saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...

        "Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması" parolasıyla bugün İstanbul Taksim Meydanı'nda düzenlenecek olan miting, saat 18.00’de başlayacak. Mitinde sadece Türk bayrağı ile Atatürk posterleri açılacak. Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) sağ ve sol yanına dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri, ortasına “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazısının yer aldığı pankart asılacak.

        AK PARTİ, CHP'NİN DARBE KARŞITI MİTİNGİNE KATILACAK

        CHP Partisi tarafından düzenlenen darbe karşıtı mitinge AK partililer de destek verecek. Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve il yöneticilerinin katılması bekleniyor. AK Partililer CHP'lilerle birlikte Tepebaşı TRT Binasının önünden Taksim Meydanı'ndaki miting alanına yürüyecek.

        TAKSİM MEYDANI CHP MİTİNGİ İÇİN HAZIR

        15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda yapacağı, "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Ak Partililerin de katılacağı miting için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taksim Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polis meydanı bariyerlerle kapattı. Vatandaşların ve mitinge katılacakların geçişi için belirli noktalarda geçiş kapıları bırakıldı. Alanın belirli noktalarına vinçler yardımıyla Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle, "Ne darbe ne diktatörlük, demokratik Türkiye" yazılı pankart asıldı. Program boyunca bir aksaklık yaşanmaması için meydanda bulunan güvenlik kameraları elden geçirildi ve ilave güvenlik kamerası takıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından alana farklı noktalara seyyar tuvaletler konuldu.

        Yine etkinlik esnasında Taksim Meydana çıkan Mete Caddesi ile Gümüşsuyu Caddesi'nde trafik kesildi. Cihangir'den Meydana çıkan Sıraselviler'deki trafik ise Belçika Konsolosluğu önünden kesildi. Bölgede çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi etkinlik boyunca güvenlik önlemi alacak.

        MİTİNG ÖNCESİ TAKSİM'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMAYA BAŞLANDI

        CHP tarafından bugün yapılacak "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" nedeniyle Taksim'de güvenlik önlemleri alındı. Polis ve zabıta ekipleri sabah erken saatlerinde Taksim'de önlem almaya başladı. Belediye çalışanları mitingin yapılacağı alanın etrafını bariyerlerle çevirmeye başladı. Taksim Meydanı'na girişler için farklı bölgelere güvenlik kontrol noktaları kuruldu.

        MİTİNGE GELENLER TAKSİM MEYDANINA 5 AYRI NOKTADAN GİRECEK

        CHP'nin bugün Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği "Barış ve Demokrasi Mitingi"ne katılmak isteyenlerin 5 ayrı noktada kurulan polis noktalarından üst araması yapılarak meydana alınacağı öğrenildi. Miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler meydana çıkan Tak-ı Zafer, Sıraselviler caddesini bariyerlerle kapattı. Öte yandan Gezi Parkı önünde bulunan sahneye "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dev pankart asıldı. "Darbeye Hayır" pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra, meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve "Yaşasın Laik Demokratik Türkiye" yazılı pankartlar da asıldı.

        CHP HEYETİ TAKSİM MEYDANI'NI İNCELEDİ

        CHP heyeti, bugün İstanbul’da düzenlenecek “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” öncesi etkinliğin yapılacağı Taksim Meydanı’nda incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Erdoğan Toprak ile Sarıyer Belediye Baş- kanı Şükrü Genç’in de bulunduğu heyet, güvenlikten protokole kadar her konuda bilgi aldı. Engin Altay, yaptığı açıklamada “Mekân sahipliğini yapacağı- mız, aslen 78 milyon vatandaşın demokrasiye sahip çıkma mesajını Taksim’den tüm Türkiye’ye haykıracağımız bir büyük demokrasi şöleni gerçekleşecek. Bir ön tespit için geldik” dedi. Erdoğan Toprak ise “Demokrasi için, özgürlük için bu alanlarda Cumhuriyet’e sahip çıkacağız. CHP olarak hiç kimseyi ayrıştırmadan saat 18.00’de buraya bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

        CHP MİTİNGİNDE ULAŞIM ÜCRETSİZ

        CHP'nin bugün Taksim Meydanı'nda yapacağı 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' göz önünde tutularak, ulaşım bugün ücretsiz olacak. CHP'nin önerisiyle İBB meclisine taşınan öneri AK Parti grubunun da desteği ile oybirliği ile kabul edildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), darbe karşıtı protestolara katılmak isteyen halkın meydanlara ulaşabilmesi için 22 Temmuz saat 23:59'a kadar ücretsiz olduğunu ilan etmişti.

        Teklifi okuyan AK Parti grup başkanvekili Temel Başalan, CHP'nin Taksim mitingi nedeniyle vatandaşların ulaşımının ücretsiz sağlanması için sürenin uzatılmasına karar verildiğini ilan etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ