Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Birlikte çok güzelsin Türkiye

        Güngör KARAKUŞ - Erdem ŞAHİN / İSTANBUL

        CHP'nin çağrısıyla düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" için Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş ve Şişli'de bir araya gelen vatandaşlar, Taksim Meydanı'na yürüdü.

        Vatandaşlar Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu girişlerinde oluşturulan polis noktalarında aranarak Taksim Meydanı'na alındı. "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne İstanbul dışından da binlerce kişi geldi.

        Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli gibi çevre illerden gelen vatandaşlar da Taksim Meydanı'ndaki mitinge katıldı.

        "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

        Programda, sanatçı Menderes Samancılar ve Atahol Behramoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı, Onur Akın mini bir konser verdi.Miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Taksim Meydanı'na gelen ve platforma eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu'nu okudu.

        MİTİNGE KATILAN AK PARTİ'LİLER

        Yürüyüşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, TBMM Grup Başkanvekili Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İl Başkanı Temurci de katıldı.

        GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş, Beyoğlu ve Kadıköy Belediyeleri alanda oluşturdukları noktalarda vatandaşlara su ve şapka dağıttı. Sıcak hava ve kalabalık yüzünden fenalaşan bazı vatandaşlar Kızılay'ın meydanda kurduğu ilk yardım çadırına kaldırıldı. Sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'nın etrafı çelik bariyerlerle kapatıldı, saat 14.00'de meydanda araç trafiği durduruldu. Polis ekipleri miting boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için meydan çevresinde ve meydan içinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölgede yüzlerce resmi ve sivil polis ekibi güvenliği sağlarken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da beraberindeki polis müdürleriyle birlikte alana gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi.

        'DARBEYE HAYIR' PANKARTLARI

        CHP'nin bugün Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği "Barış ve Demokrasi Mitingi"ne katılmak isteyenler 5 ayrı noktada kurulan polis noktalarından üst araması yapılarak meydana alındı.Miting için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler meydana çıkan Tak-ı Zafer, Sıraselviler caddesini bariyerlerle kapattı. Öte yandan Gezi Parkı önünde bulunan sahneye "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dev pankart asıldı. "Darbeye Hayır" pankartlarıyla çevrelenen sahnenin yanı sıra, meydana vinçlerle Atatürk posterleri ve "Yaşasın Laik Demokratik Türkiye" yazılı pankartlar da asıldı.

        'SAAT 07.00'DE MEYDANDAYDIM'

        Saatler öncesinden miting alanına gelen Ali Yılmaz isimli vatandaş "Cumhurbaşkanımızın Cenabı Allah kalbi ve özü doğru çıktığı için bu darbe önlendi. Çanakkale'den geliyorum. Saat 07.00'de meydandaydım. Cenabı Allaha dönüp ne dedi o, Yarabbi sana sığınıyorum sana havale ediyorum. Sen bilirsin, ne yapıyorsan yap dedi. Bütün çabaları gösterdi. Demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkın dedi. Halk sokağa çıktı. Tanka, kurşuna, bombaya her şeye verecekti bu vücudu. Ölen öldü. Ölülere Allah Rahmet, gazilere de şifa diliyorum" şeklinde konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ