Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Org. Hulusi Akar: Bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz

        HABERTURK.COM

        Hulusi Akar

        Akar yaptığı konuşmada,"Türk devleti her boyutuyla dimdik ayakta. Silahlı kuvvetler tam emir komuta içinde. Maalesef bu elim olay bize yaşatıldı. Bu ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize bunları yaşatanlar asker elbisesi giyen yılan, çiyan, teröristlerdir" dedi.

        6 ŞEHİDİN VERİLDİĞİ ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE ZİYARET

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte, 15 Temmuz günü askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan ve 6 şehidin verildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

        Akar ziyaretinde, "Aynı kararlılıkla, azimle, gayretle asker, polis birlikte ülkemiz, milletimiz için ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla güvenlik konusunda bize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.Bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdiler. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok" dedi.

        "POLİS ASKER BİR BÜTÜNDÜR"

        Orgeneral Akar ve beraberindekileri, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis memurları selamladı. Akar, burada yaptığı selamlama konuşmasında, şunları kaydetti:

        "İşbirliği içinde omuz omuza ülkemiz için ter döktük, kan döktük. Azim ve kararlılıkla bu mücadele devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş alçakların TSK'ya sızmış teröristlerin, yılanların ülkemize verdiği zarar büyüktür. İnşallah biz bunları temizleyeceğiz. Allah bize güç verecektir. Asker polis bir bütündür, güvenlik bir bütündür. Geçmişte kalmayacağız ileri bakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için omuz omuza ülkemizin güvenliğini sağlamak için görevimize devam edeceğiz."

        50 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU GÖLBAŞI'NA GİTTİ

        Org. Akar ve kuvvet komutanları, darbecilerin 50 polisi şehit ettiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Org. Akar, "Bu acıyı, bu yarayı sileceğiz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü için asker ve polis şart. Asker ve polis güvenliğin parçası, kardeştir" dedi.

        İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Sayın Genelkurmay Başkanımız bu olup bitenden sonra başsağlığı dilemek için önce İçişleri Bakanlığı'na geldi, daha sonra buralara geldik. Biz milletimize yöneltilen tehditleri bertaraf etmek zorundayız. Terör operasyonundan ailelerinin yanına gelmiş özel hareket mensuplarını asker elbisesi içine girmiş teröristler şehit etti. Bunlar vatan evladı olamaz. Bunlar asker elbisesi giymiş, peygamber ocağına dahil olmuş teröristlerdir. Bunlar kardeşlerimizi şehit ettiler. Allah'tan rahmet diliyoruz, bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Burada bulunma nedenimiz Genelkurmay Başkanımızın bu elim olaydan dolayı başsağlığı dileme amacıdır. Biz her zaman birlikte çalıştık, birlikte çalışacağız. Milletimize yöneltilen tehditleri birlikte bertaraf edeceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Memleket için birlikte çalışacağız."

        ORG. AKAR'DAN AÇIKLAMA

        Org. Hulusi Akar, ziyaretler sonrası şunları söyledi:

        "Türk devleti her boyutuyla dimdik ayakta. Silahlı kuvvetler tam emir komuta içinde. Maalesef bu elim olay bize yaşatıldı. Bu ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize bunları yaşatanlar asker elbisesi giyen yılan, çiyan, teröristlerdir. Bunlar Türk adaleti önünde cezalandırılacaklardır. Asker ve polislerimizin siyasi direktifler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler. Asker ve polis arasında fitneyi kabul etmiyoruz. İnadına birbirimize sarılacağız. Bu arkadaşlarımız doğuda güneydoğuda gözlerini kırmadan kurşunun üzerine giden arkadaşlarımızdır. Burada hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm aile bireylerine sabırlar diliyorum."

        TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'A ZİYARET

        Org. Akar ve kuvvet komutanları TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyareti sonrası TBMM'ye geçen Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askerlerin kullandığı uçaklarla bombalanan ve hasar olan Meclis'e geldi. Akar'ın yanında Kuvvet Komutanları Başkan Kahraman da buldu.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret etti. TBMM Başkanı Kahraman, "Bir söz var 'bir musibet bin nasihatten evladır' diye. Türkiye'deki darbe devri kapandı" dedi.

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarını kabul etti. Ziyaretin ardından gündeme dair açıklamalarda bulunuldu. Kahraman,15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Orgeneral Hulusi Akar ile paylaştı. Cuntacıların darbe girişimini haber alır almaz Meclis'e geldiğini söyleyen Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

        "Bendeniz sesi duydum, arkasından televizyonda Beylerbeyi Karakolu'ndaki Saray'daki nöbetçilerin silahları alınıyor diye haber geldi. Aldık abdestimizi doğru buraya. Herhangi bir yerden tavsiye almadan Cumhurbaşkanı'mızın o meydanlara çağırması ve daveti en müyessir hadise oldu. Silahlı kuvvetlerimizde kayıplarımız var. İnşallah en kısa zamanda yaralarımızı saracağız. Bir söz var 'bir musibet bin nasihatten evladır' diye. Türkiye'deki darbe devri kapanmıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ