Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle buluşmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Bu görüşmeden sonra atılacak adımların da yaşadığımız sıcak günler doğrultusunda olumlu uygulamalara vesile olmasını, millet mutabakatının, siyasi partiler arasında demokrasiye sahip çıkma kararlılığının ardından bu doğrultuda diğer adımların gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

        GÜZEL BİR HELVA YAPMAMIZ LAZIM

        Bu doğrultuda atılacak adımlara destek vereceklerini belirten Akçay, şunları söyledi: "Bir an önce çivisi çıkan devleti yerli yerine oturtup devleti devlet gibi yönetme sorumluluğumuz var. Bize de MHP olarak bu tür olumlu uygulamalara yapıcı katkı vermek, destek vermek düşer. Bir daha böyle darbe ortamlarının yaşanmayacağı, yasama, yürütme ve yargının güçlendirileceği adımları atarak ortaya çıkan uzlaşıyı heba etmeden ileriye götürmek gerekiyor. Millet hazır, bizler de hazır olduğumuza göre güzel bir helva yapmamız lazım."

        TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE UYGULANSIN

        OHAL'e olumlu oy verdiklerini hatırlatan Akçay, OHAL'in sadece FETÖ'yle sınırlı kalmaması gerektiğini, PKK, KCK, DAEŞ gibi terör örgütlerine de karşı uygulanması gerektiğini ifade etti.

        "Ben FETÖ'cü değilim ama bilmem neciler grubundanım" gibi bir yaklaşımın devlet kurumları içinde olamayacağını belirten Akçay, şöyle konuştu: "Bugün FETÖ'yü tasfiye edersiniz yarın METÖ çıkmasın karşınıza. Bir devlet görevlisi Türkiye Cumhuriyetinin anayasası, kanunları, kurumları ve emir komuta dışında bir başka odaktan emir ve talimat alıyorsa; aidiyet duygusu o yapıya ait ise devleti, kurumu ayakta tutamazsınız. TSK'da, yargıda ve Emniyet'te bu ihanet şebekeleri çok büyük zararlar vermiştir. O zararları hep birlikte tamir etme, onarma zamanıdır."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ