Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fatih'te camiye saldıran palalı yakalandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Camiye palalı giren saldırgan, "Sizin devriniz bitti. Sela'yı niye veriyorsunuz" diyerek din görevlisi Adem Tunaoğlu ve camide bulunan emekli polis Nihat A.'ya saldırmıştı.Olay güvenlik kamera tarafından saniye saniye kaydedilmişti.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara çıkın" çağrısı üzerine halk meydanlara akın etmişti.

        Diyanet İşleri Başkanlığı da sabaha kadar sela okunması talimatı vermişti. Kocamustafapaşa Hacı Kadın Camisi'nde de o gece sela okundu.

        Din görevlisi Adem Tunaoğlu sela okuduktan sonra cami içerisinde palalı bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırıda o sırada camide bulunan Nihat A. isimli emekli polis yaralandı.

        Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri inceleyen polis, saldırganın kimliğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Çorlu'da düzenlediği operasyonda 45 yaşındaki Zeki Türkeri'yi gözaltına aldı.

        Emniyet götürülen zanlının 2013 yılında mukavemet, 2011 yılında kasten yaralama ve konut dokunulmazlığını ihlal suçundan kaydı olduğu ortaya çıktı.

        Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan zanlının sorgusunda "O gece ne oldu hatırlamıyorum. Kendimde değildim" dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ