Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli SAT komandosu Levent Bektaş: Davaya inançsızlıklarını gösteriyor

        Emekli SAT komandosu Levent Bektaş, "Bu arkadaşlar bir grup olarak kalmayı tercih etmişler. Şu an yapılan operasyon bunların teslim olma operasyonu, direnmekten vazgeçmişler. Buna davaya olan inançsızlıklarını gösterebiliriz" dedi.

        Emekli SAT komandosu Bektaş, Marmaris'te FETÖ/PDY üyesi darbeci, suikastçı 7 askerin yakalanma operasyonunu HABERTÜRK TV'ye değerlendirdi. Bektaş şunları söyledi:

        "Bu arkadaşlar bir grup olarak kalmayı tercih etmişler. Şu an yapılan operasyon bunların teslim olma operasyonu, direnmekten vazgeçmişler. Buna davaya olan inançsızlıklarını gösterebiliriz. Kayıp olan herkes bu muhasebeyi yapar, kimseyi uğraştırmaz.

        O coğrafya yeterince yiyecek ve su kaynağı var. Bu arkadaşlar benim sahip olduğum ihtisasa sahip değiller. Daha fazla, daha uzun süre hayatta kalabilirler. Bir halsizlik söz konusu değil. Bu süreçte çoktan oradan çıkmaları gerekiyordu. Bütün silahlarından kurtulmuşlar. Adli tahkikata uğrayacaklar, silahla ilgili kendilerine bir suçlama yapılmayabilir.

        "ÇATIŞMAYA GİRMİYORLAR"

        Bu personel yetiştirilirken, görev alacakları kurumun hedeflerindeki insanları etkisiz hale getirmek için eğitildiler. Çatışmaya girseler zarar verebilirler ancak bu yönteme girmiyorlar. Umarım da girmezler.

        "İÇİMİZDE HAİNLER OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM"

        2009 yılında Poyrazköy davası başladığından bu yana, o bölgeye patlayıcıları gömenlerin sadece polisler olmadığını, içimizde de hainler olabileceğini söylemiştim. İçine girdiğimiz durum haklı olduğumuzu gösteriyor. Askeri okullar döneminde devşirildiğini görüyoruz. 20 yıldır bu sistem içine sızmışlar, hiçbir emareler vermiyorlar, bunu kişisel anlamda eleştirmemiz gerekiyor. Hayatımızı emanet ettik, hayatımızı emanet ettiğimiz insanların bu iş içinde olması üzücü."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ