Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İBB'den 'demokrasi nöbeti'ne büyük destek

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’dan bu yana FETÖ/PDY darbe girişimine karşı “demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlara, kentin birçok meydanında kurulan mobil büfeler aracılığıyla sıcak yemek, kumanya, su ve meyve suyu ikram etti. Saraçhane’deki belediye binası, Sütlüce’deki AK Parti İl Başkanlığı, Mabeyn ve Huber köşkleri, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü, Kartal’da kışla, Çağlayan Adliyesi, Hasdal Kışlası, Atatürk Havalimanı, AKOM önü ile Taksim Meydanı, Avcılar Meydanı ve Kısıklı gibi noktalarda “demokrasi nöbeti”ne katılanların gereksinimleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil büfeleri aracılığıyla karşılandı.

        ŞEHİT AİLELERİNE DE YEMEK

        “Demokrasi nöbeti”ne katılan vatandaşlara mobil büfeler aracılığıyla 1 milyon 500 bin kumanya, meyve suyu, çorba ve su dağıtıldı. Ayrıca 20 bin kişiye sıcak yemek verildi. Çalışmalar kapsamında mobil büfeler haricindeki yerlerde de vatandaşlara 500 bin kumanya ile 2 milyon su, 2 milyon meyve suyu ve 100 bin altın çörek ikram edildi. İBB dışında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler de vatandaşlara ikramda bulunuyor. Darbe teşebbüsü karşısından nöbet tutan vatandaşlara 200 bin Türk bayrağı dağıtılırken, büyük ebattaki bin Türk bayrağı da kentin çeşitli noktalarına asıldı. Halkın yoğun olduğu noktalara yerleştirilen mobil şarzmatiklerle vatandaşların telefonlarını şarj etme imkânı da sunuldu. Belediyeye bağlı Sağlık AŞ’nin hijyenik seyyar tuvaletleri de çeşitli meydanlarda hizmet verdi. Çalışmalar kapsamında hastanede tedavi gören vatandaşlar ziyaret edilerek, şehit ailelerinin evlerine lojistik destek merkezi aracılığıyla yemek dağıtıldı.

        VATANDAŞLAR MEYDANI TERK ETMİYOR

        15 Temmuz’daki darbe girişimine yönelik protestolar, İstanbul’un tüm ilçelerinde değişik noktalarda devam ediyor. Vatandaşların en yoğun olduğu noktalar arasında Fatih’teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önü ve Taksim Meydanı ilk sıralarda yer alı- yor. Alanlardaki binlere siyaset ve sanat dünyası da destek veriyor. Gaziosmanpaşa halkının protestolarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski AB Bakanı Volkan Bozkır, Gaziosmanpaşa Belediye Baş- kanı Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz de eşlik etti. Darbe girişimi sonrası sokağa dökülerek emniyet binası önünde “demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlara jest amaçlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazan tabeladan ‘Hâkimiyet Milletindir’ yazısı yansıtıldı.

        TEDAVİDEN SONRA MEYDANDA

        Darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı’nda yaralanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerde yatarken alnından öptüğü 18 yaşındaki Ahmet Onay da hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden meydanlara çıktı. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde “demokrasi nöbeti”ne katılanlara İBB Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Valisi Vasip Şahin ile aralarında Engin Altan Düzyatan’ın da bulunduğu oyuncular da eşlik etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ