Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı

        Veli SARIBOĞA /İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na halen Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili olan İrfan Fidan atandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Adliyesi'nde önemli bir görev değişimi yaşandı. HSYK, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine, Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ı atadı. İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı olarak görevlendirildi.

        Salihoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden İstanbul Başsavcılığı'na atanmıştı. Hadi Salihoğlu yaklaşık 2,5 yıl bu görevi sürdürüyordu.

        İRFAN FİDAN KİMDİR?

        17-25 Aralık sürecinde terör savcısı olarak görev yapan İrfan Fidan, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar yürüttü. "Selâm-Tevhid'de kumpas soruşturması" kapsamında Fethullah Gülen ve polisler hakkında dava açtı. Fidan, HSYK kararnamesi ile Ocak 2015'te Başsavcı vekilliği görevine getirildi. Soruşturmalara devam eden Fidan, MİT tırlarının durdurulması, gazeteciler Can Dündar-Erdem Gül davası, "Balyoz'da kumpas" iddialarına ilişkin soruşturmaları yürüttü. 2016 Ocak ayında ise Terörden Sorumlu Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Yaklaşık 7 aydır İstanbul'daki Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturan Bürosu'nun soruşturmalarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ