Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: FETÖ konusunda biz muhalefete, 17 Aralık'tan sonra onlar da bize inanmadı

        HABERTURK.COM

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ/PDY terör örgütü için, "Geçmişte dostlarımız bu Fethullahçı yapı için çok şey söylediler, biz onlara inanmadık. 17 Aralık'tan sonra biz çok şey söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, siz bize inanmadınız. Artık biz birbirimize inanarak, söylediklerimizi check ederek devam edersek böylesi yapılar için tehdit ve tehlike oluşturmazlar" dedi.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılarak Genel Kurul'a hitap etti. "Burada kurulacak araştırma komisyonunu çok önemsiyorum" diyen Bozdağ, FETÖ/PDY terör örgütü için şu ifadeleri kullandı:

        "Devlet içerisine nasıl sızıyorlar, nerede nasıl örgütleniyorlar. Elde ettikleri bilgileri ne yapıyorlar? Devlete hakim olmak için niye bu kadar çırpınıyorlar? Bizim devleti ele geçirmek isteyenlere karşı el ele mücadele etmemiz lazım. Bu devlet hepimizin. Biz gideceği, başkaları gelecek. Bu devlet milletin olmaya devam edcek. birileri 'Benimdir' diyorsa karşısında durmak gerek.

        Geçmişte dostlarımız bu Fethullahçı yapı için çok şey söylediler, biz onlara inanmadık. 17 Aralık'tan sonra biz çok şey söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, siz bize inanmadınız. Artık biz birbirimize inanarak, söylediklerimizi check ederek devam edersek böylesi yapılar için tehdit ve tehlike oluşturmazlar."

        AHMET AYDIN: AŞAĞILIK TERÖRİSTLERİ LANETLİYORUM

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Parlamentomuzda yer alan tüm grupların, milletimizle ortak hareket ederek, bu darbe girişimine karşı tam bir mutabakatla dayanışmayı sergilemeleri, tarih önünde takdirle karşılanacak." dedi.

        TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

        FETÖ'nün darbe girişimine değinen Aydın, "15 Temmuz'da milletimize, milli iradeyi, devletimize ve Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekleştirilmek istenen alçakça kalkışmayı ve bunları yapan aşağılık teröristleri buradan bir kez daha lanetliyorum." diye konuştu.

        Aydın, Meclis'te yer alan tüm grupların milletle ortak hareket ederek, darbe girişimine karşı tam bir mutabakatla dayanışmayı sergilemelerinin tarih önünde takdirle karşılanacağını söyledi.

        Aydın, şöyle devam etti:

        "Bu birlikteliği gösteren değerli milletvekili arkadaşlarımla bugün bu çatı altında bulunmaktan onur duyuyorum. Buradan hain girişimde yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Ayrıca cesareti, dirayeti ve milletiyle olan sarsılmaz bağıyla darbeye ve darbecilere karşı yüreğini ortaya koyan sayın Cumhurbaşkanımızı, millete karşı yapılan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağını bir kez daha gösteren gazi Meclisimizin Sayın Başkanını ve siz değerli üyelerini hürmetle selamlıyorum.

        Yine darbeye ve darbecilere karşı kararlı dik duruşuyla hükümetimize, tüm siyasi partilerimize ve gruplarına, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın kuruluşlarına da bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle de onursuz yaşamaktansa onurlu bir şekilde ölmeyi göze alarak, göğsünü tanklara siper ederek destansı bir tarih yazan ve halen bıkmadan, usanmadan, yılmadan yediden yetmişe meydanlarda demokrasi nöbeti tutan, aziz milletimizin her bir ferdini saygıyla selamlıyorum."

        Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz terör saldırısı ve darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin kritik bir eşikten geçtiğini söyledi. Akçay, "Devletin en temel kurumlarına yıllarca, sinsice, yasa dışı yollarla sızan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün kamu kurumlarından tamamen temizlenmesini beklediğimiz bir dönemden geçiyoruz." dedi.

        "Tarihçilerin duayeni" olarak anılan ve 100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcık'ın, Türk tarihi ve dünya tarihinin önemli bilim adamlarından birisi olduğunu aktaran Akçay, İnalcık'a Allah'tan rahmet diledi.

        HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise 15 Temmuz darbe girişimini bütün siyasi parti grupları olarak lanetlediklerini anımsatarak, darbe zemininden çıkmanın en temel yolunun demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış temelinde ortaya konulacak olan politikalar ve uygulamalarla mümkün olacağını ifade etti. Baluken, aradan geçen zamanda siyasi iktidarın yaşanan süreçten doğru dersler çıkarmadığına dair bazı endişelerini belirtmek zorunda durumunda olduklarını kaydetti.

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da bütün dünyada saygınlığı tescil edilmiş, binlerce öğrencinin bilim hayatına kazandırılmasına katkı sağlamış, tarihimizin günümüze objektif yansımasına bir ömür vermiş Prof. Dr. Halil İnalcık'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, İnalcık'a rahmet diledi.

        AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün üniforma giymiş teröristleri tarafından içeriden ve dışarıdan aldıkları destekle bir darbe girişimine maruz kaldığını hatırlattı. İnceöz, darbe girişimine karşı milletin topyekün bir mücadele verdiğini ve bu mücadelenin halen meydanlarda milli iradeye sahip çıkan milletin azmi ve kuvveti ile devam etmekte olduğuna işaret etti.

        İnceöz, "O günkü birlik ve beraberlik ikliminin, milli irade söz konusu olduğunda, ülkemiz ve milletimizin geleceği söz konusu olduğunda, tek bir duruş sergilemesinin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Birlik ve beraberliğimize katkı sunan başta aziz milletimiz olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay'ın ana vatana katılışının yıl dönümüne ilişkin gündem dışı konuştu. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ