Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kaçmak için "tünel" yapmışlar

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, Kaman ilçesindeki 3 eğitim kurumunun kaçış için tünelle birleştirildiği belirlendi.

        Alınan bilgiye göre, Kaman'da FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmayla ilgili 3 özel yurda operasyon düzenlendi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda Özel Şifa Talu Yükseköğretim Kız Yurdu, Özel Kaman Altın Zeka Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi ve Özel Kaman Gelişim Öğretim Kursuna baskın yapıldı.

        Eğitim kurumlarında yapılan incelemede, Cuma Mahallesi Prens Mikasa Caddesi'ndeki 3 binanın zemin katlarının duvarları kırılarak tünellerle birleştirildiği ve ortak bir alan oluşturulduğu, bu alandan kaçışı kolaylaştırmak için ağaçlık alandaki toprak yola çıkan arka kapı yapıldığı tespit edildi.

        Ekipler, operasyonun ardından bu kurumlarda çalışan R.Y. ve C.Ç'yi gözaltına aldı. Yurtta yapılan aramada, müdür odasında porselen bardağın içerisine gizlenmiş B serisi 1 dolar, R.Y'nin cüzdanında da 1 dolar bulundu.

        Zanlılar, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğüne getirildi.

        Kaman'daki 3 eğitim kurumunun, işlemlerin ardından kapatıldığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ