Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rusya ziyareti açıklaması

        HABERTURK.COM

        Dışişleri Bakanı Mevtüt Çavuşoğlu Ankara Gölbaşı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.Çavuşoğlu; Dışişleri Bakanlığı'ndan 88 kişinin ilişiğinin kesildiğini ve çalışmaların devam ettiğiniilişiği kesilecek başka kişilerin de olduğunu belirtti.

        DIŞİŞLERİ'NDE GÖREVDEN ALMALAR

        Nerede kalıyor? Kimle temasta olmuş? bunların hepsini Emniyetimizden, istihbaratımızından aldığımız bilgilerde var. Bu işlemleri yapmaya devam edeceğiz. Dışişleri Bakanlığı'nın da bu hainlerden temizlenmesi gerekiyor. 88 kişinin ilişiği kesilidi. Devletin sırlarına, iletişimine, önemli sistemlerine bunların sızmaması gerekiyor. Her türlü adımı titizlikle atıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Önümüzdeki günlerde de yine bakanlığımızdan ilişiği kesilecek kişiler var. Birkaç tane daha büyükelçi ile ilgili de çalışmalarımız var.

        "AVRUPA KABUL ETMEK İSTEMEDİ"

        FETÖ terör örgütünün bulunduğu ülkelerde ne gibi unsurları olduğunu tüm muhattaplarımıza iletiyoruz. Avrupalı dostlarımız bu varlığı kabul etmek istemedi.Avrupa basını darbeyi; Türkiye, hükümet yaptı diye manipülasyon yapıyorlar. Bizi suçluluk politikası içinde arayanlar da oldu. Tüm dost, kardeş ülkelerle irtibat halindeyiz. Kardeş ülkelerde bu terör örgütü yapılanmasının halavar olmasını kabul edemeyiz.

        RUSYA İLE ZİYARET

        Lavrov'la hangi adımları atacağızı konuşmuştuk. Bazı bakanlarımız bir araya gelecek. Biz siyasi konularda hazırlığımızı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyaretinin hazırlığını yapacağız. 9 Ağustos'ta bu ziyaret gerçekleşecek. Siyasi, ekonomik adımlar, DAEŞ'le El Nusra ile mücadele konuları konuşulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ