Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok: Yüzde 1.5 neredeyse darbeyi başarıyordu, yüzde 98.5 ne yapıyordu?

        Habertürk TV'de Akşam Raporu'na konuk olan Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, "Darbeye TSK'nın sadece yüzde 1.5'i katıldı" yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.

        Üçok, "TSK'nın en zayıf olduğu yer matematik. Yüzde 1.5 neredeyse bu darbeyi başarıyordu. Peki senin yüzde 98.5'in ne yapıyordu. Çokoprens almaya mı gitti? 35 uçak bu ülkeyi bombalarken geride kalan 400 tane uçağımız ne yaptı, neredeydi? Bu darbede birincisidarbeciler var. Hiç müdahalede bulunmayıp zımnen bu darbeye destek olanlar var. Üçüncü grup bekleyip darbeciler kazanırsa darbecilerin yayına geçip pozisyon alacak olanlar var. Dördüncü grup evinde televizyon izleyen korkaklar grubu, hiçbir şekilde sokağa bile çıkmayan. Beşinci grup ise kahraman bir asker grubu var. Darbeye karşı birliğinde mücadele edenler var.

        Bu adam buna niye müdahale etmedi. 35 uçak diyoruz. Balıkesir var, Bandırma var, Merzifon var. Diyarbakır var. Buralardan bir tane bile mi uçak kaldıramadınız. Kaldıramadıysanız niye kaldıramadınız. 27 mi 37 mi helikopter katıldı diyorlar. Türkiye'nin elinde 300-400 tane helikopter var. Bütün bu insanların üzerine makineli tüfekle Emniyet Müdürlüğü'nün önünde yolun üstüne helikopteri yolun üstüne koyup makineli tüfekle tararken geri kalan 300 tane helikopterimiz neredeydi? Bu soruların cevaplarını almadan kimse 'bu darbe bitti' demesin." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ