Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Üniversite öğrencilerine öneriler: Üniversiteye girmek yetmez, öğrenciliğinizi iyi değerlendirin

        HAKAN GÜNGÖR - EĞİTİM

        Üniversiteli olmanıza sayılı günler kaldı ya da zaten üniversite öğrencisisiniz. Ancak unutmayın bu yıllarınızı çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor.

        Çünkü mezun olduğunuzda iş ararken işverenler sizlerin öğrencilik döneminde yaptığınız stajlara, sosyal sorumluluk projeleri ile topluma katkınıza bakıyor, öğrenci değişim programlarından yararlanıp yararlanmadığınızı inceliyor.

        İşe alınmak hatta staj yapmak için sadece yüksek akademik başarı yeterli olmuyor.

        YURTDIŞINDA EĞİTİM ALMAK DİKKAT ÇEKİYOR

        Öğrenim süresince boş zamanlarını staj yaparak değerlendiren öğrenciler, mezun olduktan sonra şirketlerin dikkatini çekiyor.

        Öğrencilik yıllarında zorunlu olmasa dahi staj yapanlar, farklı işyerlerinde çalışarak sektöre erken giriş yapanlar mezun olduktan sonra işverenlerin tercih ettiği kişiler oluyor.

        Stajlar öğrencilere hem deneyim, hem de sektörde bir çevre ve iletişim ağı kazandırıyor.

        Üniversite öğrenimi boyunca, öğrencilerin İngilizce’sini ilerletmiş olması hayati önem taşıyor. Yabancı dilde sözlü ve yazılı becerilerin geliştirilmiş olması iş olanaklarını ciddi şekilde artırıyor. Pek çok şirket İngilizce dışında bir yabancı dil daha bilen adaylara şans tanıyor.

        Öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışında alınmış eğitim de şirketler için pozitif algı yaratıyor. İşverenler, mezunların öğrencilik hayatında eğitim olanaklarını sonuna kadar kullanmalarını, yurtdışına tek başına gitme ve farklı bir kültüre adapte olma konusunda özgüvene sahip olmalarını önemli veriler olarak görüyor.

        Şirketlerin satış, pazarlama, halkla ilişkiler ve iletişim ekiplerinde görev almak isteyen mezunların, öğrencilik dönemlerinde sosyal sorumluluk projelerine katılmaları, öğrenci kulüplerinde çalışmış olmaları şirketler için önemli bir kriter. Hatta şirketler, bu tür faaliyetleri not ortalamasının dahi üzerinde tutuyor.

        Sporcu kimliği de mezunlar için iş başvurularında seçilme şansını yükselten faktörler arasında. Takım sporlarında yer alan, kaptanlık yapan adayların özgeçmişleri, işverenlerin dikkatini çekiyor.

        Takım sporları ile ilgilenmiş olmak, takım çalışmasına yatkınlık ve sorumluluk üstlenme konularında işverenlerde iyi izlenim bırakıyor.

        BLOG, YARATICILIĞI GÖSTERİYOR

        Bir blog ya da web sitesine sahip olmak da mezunlar için avantaj yaratıyor. İşverenler, adayların bloglarının ve sitelerinin içeriğine, kalitesine bakıyor.

        Blog ve site içerikleri adayların hem iletişim becerileri, hem yaratıcılıkları, hem de teknik becerileriyle ilgili önemli ipuçları veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ