Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS Önlisans/Ortaöğretim başvuruları ne zaman? 2016 ÖSYM Sınav Takvimi

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki KPSS Önlisans başvuruları ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

        KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

        KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan sınavın başvuruları, 09-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınacak. 22-23 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olan bu sınavın sonuçları ise 10 Kasım'da ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

        BU SINAVLARDA TARİH DEĞİŞİKLİKLERİ VAR

        15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşananlardan dolayı bazı sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı. İşte tarihi değişen sınavlar:

        -2016 ÖABT: Geçtiğimiz 24 Temmuz’da yapılması planlanan 2016 KPSS- Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) yeni tarihi 20 Ağustos.

        -2016 DGS: 31 Temmuz'da yapılması planlanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos’ta yapılacak.

        -2016 Mühendislik Tamamlama Sınavı: Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programı Giriş Sınavı 21 Ağustos’ta yapılacak.

        -e-YDS 2016/8 Başvuruları: 20 Ağustos 2016’da yapılacağı duyurulan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2016/8) başvuru alınmayacak.

        2010 KPSS'DE "GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR" DE İPTAL

        Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümü de iptal edildi.

        Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

        Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu.

        Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

        İdare Mahkemesi'nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyanlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ