Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Avcı: 4. Ana Jet Üssü yerine rekreasyon çalışması

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlarda 17 gündür demokrasi nöbetini tutmaya devam eden Kazanlıların son ziyaretçisi Kültür Bakanı Nabi Avcı oldu.

        KAZAN'DA KÜLTÜR MERKEZİ VE 15 TEMMUZ MÜZESİ SÖZÜ

        Bakan Avcı “Bu gece kahraman Kazan'da, gazi Kazanlılar ile birlikte Kazan'daki millet direnişinde şehit verdiğimiz kardeşlerimizi yad ettik, gazilerimizi tekrar tebrik ettik. Kazan'ın bu milli direnişini, destansı direnişini genç kuşaklara aktarmak için bir müze yapmamız gerektiğini düşündük. Başkanımız da bize uygun bir yer temin edince, inşallah bir Kültür Merkezi, onun içerisine de öncelikle bu milli direnişi ölümsüzleştirecek genç kuşaklara tanıtacak, gençlerimize bugünleri hatırlatacak Kazan halkının kahramanlıklarını hatırlatacak bir müze yapacağız inşallah. Bunun dışında burada termal su bulunmasından sonra başkanımızın yaptığı bir otel var biliyorsunuz, buranın nasıl işletilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk.

        4. ANA JET ÜSSÜ YERİNE REKREASYON ÇALIŞMASI

        Basın mensuplarının, 'Harp okullarının kapanacak olmasının ardından kurulacak Milli Savunma Üniversitesi'nin Kazan'da kurulması söz konusu mu?' sorusuna ise Bakan Avcı “Zannediyorum ki Ankara merkezli veya İstanbul merkezli fakülteler olacak, harp okulları o üniversitelerin alt birimleri olarak tasarlandığı için buranın askeri araçlarla değil, daha sivil yapılar ve amaçlar için kullanılmasını uygun olacağını, Sayın Başbakanımız da Kazan'a geldiğinde bunu vurgulamıştı biliyorsunuz, orası uygun biçimde sivil görünüşlü Kazan'a canlılık getirecek rekreasyonla başka yapılarla desteklenen bir ünite olarak değerlendirilecek" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ