Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim'de çocuklar 15 Temmuz’u çiziyor

        GAZETE HABERTÜRK

        15 Temmuz darbe girişimi toplumun her kesiminden insanı derinden etkiledi. En büyük etkiyi de şüphesiz ki henüz hayatı yeni yeni anlamlandırmaya çalışan çocuklar üzerinde bıraktı.

        15 Temmuz gecesinden bu yana demokrasi nöbetinin en büyük adreslerinden birisi olan Taksim Meydanı’na darbe girişiminde şehit olan vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu bir anma alanı oluşturan Beyoğlu Belediyesi, şimdi de çocukların darbe girişimi sırasında yaşadığı travmaları ve sonrasında yaşadıkları duyguları gözler önüne sermek için ‘15 Temmuz Çocuk Resim Atölyesi’ oluşturdu.

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla Taksim Meydanı’nda kurulan resim atölyesinde, Taksim Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılan ailelerin 5-13 yaş arasındaki çocukları 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşadıkları duyguları kendilerine verilen kâğıtlara resmediyor.

        Minik ellerin Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Semt Konakları’na bağlı öğretmenlerinin gözetiminde yaptığı resimler, daha sonra bir jüri tarafından değerlendirilerek sergi ve kitap olarak kamuoyuna sunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ