Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mehmet Şanver emekliliğini istedi

        Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görev süresi bir yıl uzatıldıktan sonra Harp Akademileri Komutanlığına atanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, emekliliğini istedi.

        Alınan bilgiye göre, görev süresi bir yıl uzatılıp Harp Akademileri Komutanlığı görevine atanan, Eskişehir Garnizon Komutanı da olan Korgeneral Şanver, emeklilik için talepte bulundu.

        Korgeneral Mehmet Şanver, dün Eskişehir Valisi Azmi Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e veda ziyareti gerçekleştirmişti.

        Darbe günü kızının düğünüyle gündeme gelen Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada kararının YAŞ tercihi olduğunu belirterek, "Düğünle ve ondan önceki süreçle ilgili iki defa müşteki sıfatıyla ifadem alındı. Benden daha fazla Hava Kuvvetleri'nde irdelenen ve kendisini pırıl pırıl tertemiz ispatlayan yok. Düğünü de, çağrılı olanları da tek tek sordular. Düğün tarihini, planlamasını da araştırdılar. Her şeyin açıklaması o kadar netti ki. Savcı ‘Hakkınızı helal edin' dedi ve müşteki sıfatıyla ifademi aldı. Benim kızımın en mutlu olacağı gün, büyük bir travmayla başladı. Hiç düşünmüyordum ama emekliliğimde İstanbul'a yerleşeceğim. Kızıma yakın yere yerleşip bu süreci atlatmasına ailece yardımcı olacağız" diye konuşmuştu.

        Şanver 15 Temmuz gecesine ilişkin olarak da “Planlamaları gereği Hava Kuvvetleri'ni darbede etkin kullanacaklardı. Haber almamız ve düğün bölgesinde kurduğumuz cep telefonuna dayalı harekat merkezimiz ve oradan yayınladığımız sözlü ve yazılı net emirler bu kalkışmanın hava harekatı bölümünü öncelikle durdurmaya başladı. Daha sonra İstanbul'dan Eskişehir'e gönderdiğimiz arkadaşlarımız yaptıkları telefon konuşmalarıyla, verdikleri direktiflerle Eskişehir'de duruma el koymalarıyla olayın seyrini değiştirdi. Durdurulan hava harekatı karşı taarruzuyla etkisiz hale getirildi” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ