Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl'de şehit sayısı 7'ye yükseldi

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR-Yusuf DOĞAN/İSTANBUL-Enis YILDIRIM/TRABZON

        Bingöl'de önceki gün PKK'lılar tarafından polis servis aracında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit sayısı 7'ye yükseldi. Saldırıda mazotla güçlendirilmiş RDX ve TNT ile hazırlanmış tahrip gücü yüksek bomba kullanıldığı ortaya çıktı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 gün önce düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan er Murat Çil tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

        ŞEHİT SAYISI 7'YE ÇIKTI

        Bingöl'de önceki gün PKK'lılar tarafından nöbetten dönen polisleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis sayısı Osman Eray Karademir'in de hastanede yaşamını yitirmesiyle 7'ye yükseldi. Şehit polisler için Bingöl Emniyet Müdürlüğü

        3 GÜN ÖNCE GÖREVİNE DÖNMÜŞ

        Şehit Abdullah Bıyık'ın (28) acı haberi Uşak'ın Banaz İlçesi'ndeki yakınlarını yasa boğdu. Abdullah Bıyık'ın, iki yıl önce öğretmen Ummuhan Bıyık ile evlendiği, bir yaşında Mustafa Ali adında çocuklarının olduğu öğrenildi. Bıyık'ın Hakkari'deki geçici görevini 3 gün önce tamamladığı, memleketi Uşak'a uğradıktan sonra Bingöl'deki görev yerine gittiği belirtildi. Emekli astsubay baba Mehmet Ali Bıyık "Ben o dağlarda 13 sene gezdim. Yanımda çok silah arkadaşım şehit oldu. Vatan sağ olsun" dedi. Şehidin bugün (çarşamba) toprağa verileceği öğrenildi.

        İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT OLDU

        Şehit polis 24 yaşındaki Yunus Emre Doğan'ın acı haberi Yozgat'ın Sorgun ilçesine ulaştı. Şehidin babası Sami ve annesi İpek Doğan gözyaşı döktü. Bekar olan şehit polisin bir yıl önce mesleğe başladığı ve ilk görev yerinin Bingöl olduğu öğrenildi. 10 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ Şehitlerden 3'ünün acısı Ankara'ya düştü. Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli şehit polis Osman Eray Karademir'in (24) 10 gün önce baba olduğu belirtildi. Denizli Acıpayam nüfusuna kayıtlı, 3 yıllık polis olan şehidin acı haberi Ankara'da yaşayan ailesini yasa boğdu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Oğuz Sünbül'ün (23) ailesinin yaşadığı Keçiören'deki eve de ateş düştü. Şehit Bekir Deniz'in (23) ailesinin Mamak'taki evinde şehit acısı yaşandı. Şehitler Bekir Deniz ile Oğuz Sünbül'ün devre arkadaşı olduğu ve aynı yerde görev yaptıkları öğrenildi. Karademir ve Sünbül Ankara, Deniz Kırşehir'de defnedilecek.

        RDX VE TNT İLE HAZIRLANMIŞ

        Öte yandan saldırıyı düzenleyen PKK'lıların aracı şüphe çekmemesi için Türk Bayrağı ile kamufle ettiği belirtildi. Teröristlerin saldırıda RDX ve TNT ile hazırladığı tahrip gücü yüksek bomba kullandıkları ve patlayıcıyı mazotla güçlendirdikleri bildirildi.

        CİZRE'DE YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

        Bu arada 4 gün önce Şırnak'ın Cizre İlçesi Hisar Tank Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası çıkan çatışmada ağır yaralanan er İsmail Çil Ankara GATA'da şehit oldu. 6 aylık asker olan şehit Çil, bugün (çarşamba) Trabzon'un Arsin ilçesinde toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ