Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehir Tiyatroları'na operasyon

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kararını gerekçe göstererek Şehir Tiyartroları'nda operasyon başlattı.Oyuncular Sevinç Erbulak, Mahberi Mertoğlu, İrem Arslan ve Arda Aydın ile Yönetmen Ragıp Yavuz ve Kemal Kocatürk görevlerinden alındı.

        Tek kişilik “Orhan Veli”, “Ahmet Arif” ve “Can Yücel” gibi oyunlarıyla tanınan Kemal Kocatürk açığa alınmalarını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurdu.

        Soruşturmanın sürdüğünü belirten Kocatürk, "Gerekçe şimdilik sözlü iletildi ama son derece komik" ifadelerini kullandı.

        Şehir Tiyatroları’ndaki soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.

        SEVİNÇ ERBULAK'TAN AÇIKLAMA

        Görevden uzaklaştırılan Sevinç Erbulak, sosyal medya hesabında açıklama yayınladı. 'Gerçek bir tanedir ve bir gün mutlaka ortaya çıkar' dedi. Erbulak, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

        "Ne yazacağımı bilemiyorum. Hiç anlamadığım bir süreçten geçiyorum.Sahne üzerinde, birlikte dünyanın en güzel mesleğini paylaşmaktan her zaman gurur duyduğum altı meslektaşımla beraber, çeyrek asırdır emek verdiğim tiyatromdan uzaklaştırıldım. Açığa alındık.Yazıp yazmamayı çok düşündüm ama aldığım bunca destek mesajı ve güzel dileğe kayıtsız kalamayacağımı anladım.

        Bizim adımız eski Yunan'dan beri 'oyuncu'. Bildiğimiz, yaptığımız tek iş bu, oyunculuk.Ve benim ustalarımdan öğrendiğim bir şey var, gerçek her zaman bir tanedir ve bir gün mutlaka ortaya çıkar.Yeniden sahnede olacağımız, işimizi yapacağımız günler mutlaka gelecek. En kısa sürede bu yanlışın düzeltilmesini diliyorum.'Hayat muhteşem olmadığı için sanat var'Ve sanat, korkakların işi değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ