Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD'de Türk heyetinden kritik ziyaret

        TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'dan oluşan heyet, Washington'da 3 gün ABD yönetiminden üst düzey isimlerin de dahil olduğu bir dizi temasın ardından, bu sabah New York'ta görüşmelere başladı.

        Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunda New York Üniversitesi Uluslararası İş birliği Merkezi Direktör Yardımcısı Barnett Rubin başkanlığındaki heyetle bir araya gelen TBMM heyeti, daha sonra New York Times'ın yazı işleri kurulu üyeleriyle görüştü.

        TBMM heyetinin, her iki toplantıda da 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimini, Fetullahçı terör örgütü üyelerinin devlet kurumlarına sızması ve darbe akşamı oynadıkları rolü anlattıkları aktarıldı. Görüşmelerde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapılırken, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bu süreçte iadesinin iki ülke ilişkilerine katkısına değinildi.

        2 gün sürecek New York temaslarına bugün EastWest Enstitüsünde geniş katılımlı bir toplantıyla devam edecek olan TBMM heyetinin, daha sonra da New York'ta yerleşik ABD basınına yönelik basın toplantısı yapması bekleniyor.

        Heyet, Washington ziyareti kapsamında ABD Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığında üst düzey isimlerle bir araya gelmiş, Atlantic Council ve Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi (CSIS) yetkilileriyle görüşmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ