Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem En çok ihraç Harp Okullarından

        Murat GÜRGEN/ANKARA

        15 Temmuz darbe girişiminde en ağır darbe Harp Okullarına indi. Okul komutanı, dekan ve alay komutanı düzeyinde 10 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildi. Harp Okulları kanun hükmünde kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi bünyesine alınırken, mevcut öğrencilerinin tamamı subay olma hakkını kaybetti. Darbe girişimi sonrasında Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarında öğrenim gören yaklaşık 500 öğrenci gözaltına alınmıştı. Harp Okulu yönetim kademelerinde bulunan pek çok isim darbe girişiminde görev almakla suçlanıyor. Bu tabloda, Harp Okulu öğrencilerinin büyük bölümünün de FETÖ tarafından okula yerleştirildiği değerlendiriliyor.

        İŞTE SON TABLO

        SON 4 DEKAN ATILDI: Kara Harp Okulu’nda (KHO) 2009’dan bu yana görev yapan son 4 “dekan” TSK’dan atıldı. Bu isimler Tuğgeneral Kerim Acar, Tümgeneral Oğuz Serhat Habiboğlu, Tuğgeneral Numan Yediyıldız ve Tuğgeneral Murat Yetgin.

        KHO’nun “Öğrenci Alay Komutanı” Albay Bilal Akyüz ile daha önce bu görevde bulunmuş Albay Ali Salnur, Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ile Korgeneral Erdal Öztürk de ordudan atıldı.

        HAVA HARP OKULU: Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Albay, Dekan Albay Ahmet Gümüş ile Öğrenci Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen, TSK’dan atılanlar arasında yer aldı. DENİZ HARP OKULU: Deniz Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanı Albay Uğur Yıldız, TSK’dan atıldı.

        DÖNEM BİRİNCİLERİ: Kara Harp Okulu’nu son 3 dönemde birincilikle bitiren teğmenler de ordudan atıldı. Mehmet Özsoy, Furkan Özel ve Sami Okutan, diplomalarını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ