Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu 07 Ağustos'ta yapılacak Yenikapı mitingine katılıyor

        Pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için olağanüstü toplanan MYK'da karar alındı. Buna göre Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingte olacak.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama akşam saatlerinde Twitter hesabı üzerinden geldi. Kılıçdaroğlu, "Darbeleri yok etmenin tek yolu, cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır.Ülke birliğine kastedenlere karşı durabilmek, darbeye verilecek en iyi cevaptır. 7 Ağustos'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olacağım. Darbeleri yok etmenin tek yolu, cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır! CHP, her zaman halkın sesine kulak vermiştir. Ülkemizin geleceği için, Yenikapı'da Cumhuriyetimizi ve tam demokrasiyi savunacağım" dedi.

        İlk olarak, MYK'nın ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "15 Temmuz gecesi TBMM bombalandığı zaman vekillerimiz hangi gerekçeyle parlamentodaysa Yenikapı'da da o gerekçeyle olacaktı. Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katılacak" şeklinde konuşmuştu.

        Daha önce mitinge katılmayacağını beyan eden Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararını yeniden değerlendirmesi çağrısında bulunmuş Başbakan Yıldırım da telefonla davetini yinelemişti. Kamuoyunun da yoğun talebinin ardından olağanüstü toplanan MYK'da durum değerlendirilerek katılma kararı oybirliğiyle alındı.

        BAŞBAKAN'A TELEFON

        Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak,Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağını bildirdi. Başbakan'dan devlet protokolü uygulanmasını isteyen Kılıçdaroğlu alanda Atatürk posterinden daha büyük bir poster olmaması gerektiğini ifade etti. CHP lideri, tüm partilere katılım çağrısı yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

        MHP DE KATILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

        Yenikapı'daki demokrasi nöbetine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacağını açıklamıştı.

        AK PARTİ'DEN İLKAÇIKLAMA

        AK Parti'den karara ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Karar için CHP'yi kutluyorum" dedi.

        NUMAN KURTULMUŞ: ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş,Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da yapılacak mitinge katılacağının açıklanması hakkında, "İnşallah 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'daki mitinge AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti, Sayın Kılıçdaroğlu da katılacağını bilahare ifade etti. Sayın Kılıçdarolu'na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu. İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı'nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye'nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye'nin dostları, bu aziz millet de sevinecek" dedi.

        VEYSİ KAYNAK: ÖNEMLİ BİR TARİH OLARAK ANILACAK

        Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne ilişkin, "7 Ağustos uzun yıllar, Türk siyaseti için gerçekten önemli bir tarih olarak anılacaktır." dedi.

        Başbakan Yardımcısı Kaynak, Abdülhamithan Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacak olmasını değerlendiren Kaynak, böyle bir neticeyi beklediğini belirtti.

        Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi tebrik eden Kaynak, "Yani bu ülkenin demokrasisine, milli iradesine, kurumlarına kast edenlerle bunları koruyanlar ayrı ayrı netleşmiş olacaktır. Türk demokrasisi için çok hayırlı olmuştur. 7 Ağustos uzun yıllar, Türk siyaseti için gerçekten önemli bir tarih olarak anılacaktır." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, muhalefet partileri ve komuta kademelerinin hep beraber orada bulunacağını dile getiren Kaynak, "Bu duruş inşallah bunu hala anlamak istemeyen batılı çevrelere de olayın ne olduğunu biraz daha iyi gösterecektir. Hayırlı olmuştur." ifadesini kullandı.

        Milletin de iktidar, muhalefet, sağcı, solcu, Alevi, Sünni dinlemeden meydanları dolduran temsilcilerinin bir arada olmasını arzu edeceğini vurgulayan Kaynak, 7 Ağustos'ta çok güzel bir tablonun oluşacağını sözlerine ekledi.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ