Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik AK Partili Mehmet Ali Şahin: 1 dolara kendilerini sattılar

        Mehmet Ali Şahin, Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi nöbeti' tutan kalabalığa hitap etti. Şahin, "Darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye 30 yıl geriye gidecekti" dedi.

        Darbenin gerçekleşmesi halinde Türkiye'de iç savaş çıkacağını, Türkiye'nin Suriye gibi olacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

        "Diyorlar ki Türkiye'de bu darbe girişim bir tiyatroymuş. Dışarıda böyle propaganda yapıyorlar. Hangi tiyatroda meclis bombalanır, hangi tiyatroda 238 kişi hayatını kaybeder şehit olur, hangi tiyatroda 2 bine aşkın insan yaralanır? Ama sevgili Bartınlı kardeşlerim, bunlar kendilerini 1 dolara sattılar. Bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin içine askeriyesinin içine Pensilvanya'dan talimat alan o unsurları sokanlara yazıklar olsun, lanet olsun. Bu ülkenin emniyet güçlerinin içine Pensilvanya'dan talimat alanlara lanet olsun. Bu ülkede yasalardan talimat alan değil, Pensilvanya'dan talimat alan hakim ve savcılara yazıklar olsun. Bu kadar okumuşsun, albay olmuşsun, general olmuşsun, hakim olmuşsun, savcı olmuşsun, bu ülkenin başına getirdiği kişiden talimat almayıp Pensilvanya'dan talimat alıyorsan sana da yazıklar olsun."

        "Neymiş sevgili Peygamberimizle görüşüyormuş, onunla istişare ediyormuş" diyen Şahin, şöyle devam etti:

        "Hepsi palavra, hepsi yalan. Sevgili Peygamberimiz, 'Vatan sevgisi imandandır' diyor duymadın mı? Ey terörist başı; Vatan sevgisi hadisi şerifini duymadın mı? Bir insanın vatanını sevmesi imanın esaslarındandır. Sen vatanına bombalar yağdırma talimatı verdin. Darbe yöntemiyle ülkeyi bölmeyi tavsiye ettin. Vatan sevgisi imandandır. Bu nasıl vatan sevgisidir? Senin vatan sevgin yok, imanın da yok. Kendi ülkesine ihanet edenler Allah'a ve Resulü'ne inanma iddiasında bulunamazlar, inanmıyoruz."

        Pensilvanya'daki terörist başının darbe girişiminden önce 300'e yakın subaya eşlerinden boşanma talimatı verdiğini söyleyen Şahin, "Peki çocuklarına nasıl izah edecek bu anne baba? Çünkü o zat aile nedir bilmez, çoluk çocuk sevgisi nedir bilmez, böyle bir zevki tatmadı. Allah Resulu çoğalmayı tavsiye ediyor. Allah Resulunun yolunda olduğunu iddia eden ve konuştuğunu iddia eden bu zat, aileleri dağıtıyor, 'Boşanın' diyor. Bu nasıl ihanettir. Bu dünyada mutlaka Türkiye'ye iade edilmelidir. Ona yatacak yer buluruz. Onun için Marmara'da bu terörist başının yattığı adaya çok yakın Hayırsız Ada var. Orası uygun olur ama Çanakkale'den bir belediye başkanı bana itiraz etti. Diyor ki 'Hayır, Mehmet Ali Şahin'in dediğine karşı çıkıyorum, çünkü bizde bir Şeytan Adası var onun için daha uygun olur.'

        ABD Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye ziyaretine de değinen Şahin, "Bizim Genelkurmay Başkanımız kendisine eşlik etti, görüştüler. Genelkurmay Başkanımız, ABD Genelkurmay Başkanı'ndan FETÖ terör örgütü başının iade edilmesi gerektiğini söyleyince, delilden falan bahsetmeye başlamış. Genelkurmay Başkanımız, 'En büyük delil benim, işte karşında duruyorum' demiş. Bir şey söyleyememiş" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ