Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yenikapı demokrasi şöleni için hazır

        Sinan BİLGENOĞLU-Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Türkiye'nin en büyük miting alanlarından biri olan Yenikapı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerinin taçlandırılacağı "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için hazır.

        Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle pazar saat 17.00'de yapılacak olan dev miting için yüzlerce kişinin görev aldığı hazırlıklar geç saatlere kadar sürdü.

        Ses düzeninin tamamlanması, kolonların ve ekranların yerleştirilmesi, bayrakların asılması, su ve erzakların alana getirilmesi gibi çalışmalar tamamlandı. Teknik donanımlarla ilgili test çalışmaları da bitirildi.15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri temsilen 239 kişiden oluşan mehter takımı da dün son provayı yaparak mitingi beklemeye başladı.

        GURBETÇİLER DE GELİYOR

        İstanbul Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılmak üzere binlerce kişi akın akın yurt içi ve yurt dışından İstanbul'a geliyor. Avrupa'da yaşayan gurbetçilerden de mitinge katılmak üzere gelenler yer alıyor. Mitinge gelişler nedeniyle uçak rezervasyonlarında da artışlar yaşandı.

        CHP'LİLER KORTEJLE YÜRÜYECEK

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, 39 ilçe örgütü ve belediye başkanlarının da arasında bulunduğu CHP'liler, 7 Ağustos günü saat 15.00'de CHP İstanbul İl Merkezi önünde toplanacak. Daha sonra oluşturulacak büyük kortejle Şişhane'den Yenikapı'daki miting alanına yürüyecek.Ayrıca sayılarının 500'ü bulacağı sanatçının da Bebek'ten teknelerle Yenikapı'ya ulaşacağı öğrenildi.

        İBB SİMULTANE UYGULAMASI

        Mitingi takip etmek isteyen yabancı konuk ve gazeteciler için İBB'nin akıllı uygulaması "İBB Simultane" ile başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde cep telefonları üzerinden online olarak simultane çeviri hizmeti verilecek.

        İBB Simultane uygulamasına bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden http://link.ibb.gov.tr/simultane linkine tıklayarak erişen kullanıcılar, mitingi farklı dillerde takip edebilecek. Online simultane çeviri hizmeti veren uygulama, bu çapta bir organizasyonda ilk kez kullanılması dolayısıyla öncü olması açısından önemli. Yarın Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde kullanılacak olan uygulamaya akıllı telefon kullanıcıları http://link.ibb.gov.tr/simultane linkinden kolaylıkla ulaşabilecek.

        YOLLAR KAPALI

        Miting dolayısıyla bazı yollar saat 07.00'den etkinlik bitimine kadar kapalı olacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı Audi önü (Sirkeci istikameti), Namık Kemal Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden sahil güneye dönüşler, Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi'nden Yenikapı istikameti ve Org. Nafiz Gürman Caddesi'nden sahile katılım kapalı olacak. Alternatif güzergahlar ise şöyle; "D-100 Kuzey-Güney Yol, Hal Yolu Kuzey-Güney Yol, Havuzlu Kavşak-Atatürk Havalimanı Caddesi-Basın Ekspres Yolu, Ataköy Sahil-Adnan Kahveci Bulvarı, Ataköy Sahil Strazburg Caddesi-Ataköy Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi."

        15 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

        Mitingle ilgili tüm önlemler de tamamlandı. Mitingi'ne 3 milyonu aşkın katılımcı bekleniyor. 15 bin polis görev alacak. Karadan otobüsler, denizden de tekne ve vapurlarla ulaşılacak alanda 2.5 milyon sopalı Türk Bayrağı dağıtılacak. -102 adet kara ambülansı, 1 adet deniz ambulansı görev yapacak. Ayrıca helikopter ambülans hazır olacak. 728 sağlık personeli görev yapacak. 120 adet itfaiye aracı alanda görev yapacak. -Karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme girişi, Marmaray'dan gelenler Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için deniz tarafından olmak üzere 3 ane giriş kapısı olacak. Ayrıca protokol, basın ve engelliler için 3 nokta daha oluşturulacak.

        İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ MİTİNG ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

        İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yarın Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" çalışmalarını yerinde inceledi. Sabah saatlerinde Yenikapı Miting Alanı'na gelen Çalışkan, konuşmaların yapılacağı platforma çıkarak, yaklaşık yarım saat incelemelerde bulundu. Öte yandan, alanda bayrakların asılması ve ses sistemlerinin montajı devam ediyor.

        İBB BAŞKANI TOPBAŞ YENİKAPI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenikapı miting alanında incelemelerde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ