Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün Yenikapı mitingini anlattı: Kırmızı beyaz bir okyanus gördüm

        Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde sahneye çıkarak toplananları selamlayan KKTC BaşbakanıHüseyin Özgürgün, izlenimlerini HABERTÜRK TV'de anlattı. Özgörgün, "Tarihi bir mitingti. Bu kadar kalabalığı bir arada görmek bir daha bize nasip olmaz. Mitingten öte bir şeydi.Ben kırmızı beyaz bir okyanus gördüm" dedi.

        KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, HABERTÜRK TV'de, Yenikapı mitingini değerlendirdi.

        Özgürgün, "Tarihi bir mitingti. Bu kadar kalabalığı bir arada görmek bir daha bize nasip olmaz. Mitingten öte bir şeydi. Miting bunu hafife almak olur. Toplumsal toplantı diyebiliriz buna, Türkiye oradaydı. Biz de orada olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

        Türkiye'deki bütün gelişmelerin KKTC'de yakından takip edildiğini aktaran KKTC Başbakanı şunları söyledi:

        "Kıbrıs Türk halk, büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası. Türkiye'deki her gelişme Kıbrıs'ta yakından takip ediliyor. Türkiye'nin güçlü olması bizim için önemli. Buradaki en küçük sıkıntı bizi iki üç kat üzüyor. Demokrasinin tam anlamıyla işlemesi, TSK'nın güçlü olması bizi yakıdnan ilgilendiriyor. Böylesine bir miting ile bu gücü ortaya koyacak mitingde bizim bulunmamız çok önemliydi. Orada gönülden bulunuyorduk."

        "KIRMIZI BEYAZ BİR OKYANUS"

        Yenikapı mitingi için "kırmızı beyaz bir okyanus gördüm" diyen KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, "Ben kırmızı beyaz bir okyanus gördüm. Bunu kelimelerle anlatmak yetersiz. Türkiye'nin Kıbrıs sevgisi her zaman var. Nereye gitsek, ilgiyi Türkiye'de görüyoruz. Ankara'da 1980'lerde öğrenciyken aynı ilgiyi gördüm. bize gösterilen o ilgi, şahsımda Kıbrıs Türk halkınaydı" ifadelerini kullandı.

        Özgürgün sözlerini şöyle sürdürdü:

        "15 Temmuz'un hemen akabinde, FETÖ/PDY terör örgütünü, terör örgütler listesine aldık. Bütün faaliyetlerini yasakladık. Güvenlik kuvvetlerimiz ve polisimiz en küçük ihbarı da değerlendirerek, bütün takiplerini yaptılar. Şu ana kadar bizde mevzuat gereği okul veya o tip bir yapılanmanın olması mümkün değil. İlk ihbarlardan bir şey çıkmadı ama bu çıkmayacak anlamında değil. Bütün faaliyetleri takip edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri böyle hain bir çete içerisinde olabilir ama TSK'nın önemli bir bölümünün buna katılmadığını biliyoruz. TSK 1974 yılından beri adanın güvenliğini korumakla bulunuyor. Bizim gözbebeğimizdir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ