Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kapatılan üniversite öğrencilerinin aktarımı tamamlandı

        15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'e ait olduğu belirtilen üniversitelerin kapatılması sonrasında, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştirileceği merak edilirken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 3 Temmuz'da yaptığı duyuru ile kapatılan 15 üniversitenin 14'ünün öğrencilerini, yine aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirme kararı aldı.

        ÖĞRENCİ AKTARMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

        YÖK, kapatılan 15 üniversitenin 14'ünün öğrencilerinin aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirilme kararı almasının ardından yeniden bir açıklamada bulundu.

        YÖK tarafından yapılan açıklamada;

        "667 sayılı KHK kapsamında kapatılmış olan vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin bilgilerinin ve verilerinin Koordinatör Üniversitelere aktarımı 05 Ağustos 2016, Cuma akşamı saat 18.00’de tamamlanmıştır. Böylelikle bu öğrencilerimiz, öğrencilik işlemlerini, merkezi yerleştirme yapılana kadar Koordinatör Üniversitelerinden yapabilecektir. Kurulumuz, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Önümüzdeki hafta içerisinde bu öğrencilerimizin yerleştirmelerinin ve tercihlerinin hangi usul ve esaslara göre yapılacağına dair ayrı bir bilgilendirme yapılacaktır."denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ