Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vekiller Meclis'ten bomba hatırası topluyor

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        TBMM’de 15 Temmuz gecesi bombalanan bölümlerdeki ağır tahribatın izleri siliniyor. Meclis Başkanlığı, bazı noktaları olduğu gibi koruyup yaşayan müzeye dönüştürmeye hazırlanırken, Şeref Salonu’nun yanında tavana isabet eden ve bahçeye düşen bombanın etkisiyle kullanılamaz hale gelen ziyaretçi kabul salonundaki molozlar hızla toplandı. Meclis’te yöneticiler, milletvekilleri ve çalışanlar dahil birçok kişinin anı olarak duvar, cam gibi kırık parçaları hatıra olarak alması da molozların hızla kaldırılmasında etkili oldu.

        TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi de bombalanan kısımlardan “anı” parçaları toplayan milletvekilleri arasında yer aldı. Hamzaçebi, gazetecilerin, “Bombalama hatırası mı aldınız?” şeklindeki soruları üzerine, Berlin duvarından alınan küçük parçaların bile sonraki yıllarda yüksek fiyatlarla satıldığına işaret etti. O gecenin izlerini taşıyan bir parçaya sahip olmak isteyen milletvekilleri, çalışanlar ve ziyaretçiler, Meclis’in tarihi mermer kaplamalarından kopan bir mermer parçasını darbe hatırası olarak saklamayı tercih etti.

        Meclis’te ilk günlerin aksine bugünlerde ancak şeref holünün tavanına isabet eden bombanın etkisiyle bu alanda iç bahçeye dökülen parçalardan anı toplanabiliyor. Bunun dışında Başbakan’ın ağır darbe alan odasının bulunduğu koridor ve oda tümüyle geçişe kapalı olduğu için bu mekânlardan anı toplamak isteyenler uyarılıyor. Güvenlik riski bulunan, tavanlardan parça düşme tehlikesi bulunan bu alanlarda da mermer parçaları, mobilya, kapı-pencere ya da çatıdan kopan parçalar anı olarak toplanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ