Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da PKK saldırısında yaralanan polis Ömer Faruk Bol şehit oldu

        Meral YILDIZ/VAN - Mahmut ACARÖZ-BALIKESİR

        Van'ın Gürpınar İlçesi'nde yol kontrolü yaparken PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ömer Faruk Bol (25), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

        Van- Hakkari karayolu Gürpınar kavşağında önceki gece düzenlenen saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor. Şehidin acı haberi Balıkesir'in Altıeylül ilçesi Bahçelievler mahallesindeki baba ocağına ateş düşürdü. Mevlüt ve Emine Bol çifti, çocukları Emre ve İrem Bol ile birlikte şehit oğulları için Van'da düzenlenen törene katıldı. Şehidin Bol, daha sonra Balıkesir'de binlerce kişinin katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

        'TÜKÜRÜN MİLLETİ ALÇAKÇA VURAN DARBELERE'

        Şehit Bol'un 16 Temmuz sabahı 07.18'de sosyal medya hesabından Mehmet Akif Ersoy'un "Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere" dizeleri ile darbe girişimine tepki gösterdiği ortaya çıktı.

        KORUCUYA KÜRTÇE AĞIT

        Adıyaman'da, PKK'lı teröristler tarafından dün şehit edilen köy korucusu 46 yaşındaki Yusuf Sönmez, Kürtçe ağıtlarla uğurlandı. Çamlıca Köyü'nde geçen yıl 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği operasyona katılan ve 22 yıldan bu yana geçici köy korucusu olan 5'i kız 9 çocuk babası Yusuf Sönmez için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit korucu Kömür Beldesi'nde toprağa verildi.

        KORUCU VE KAMYON ŞOFÖRÜ UĞURLANDI

        Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Andaç Köyü'ndeki karakola malzeme taşıyan traktörün geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan geçici köy korucusu Yahya Arkın Şırnak'ta, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine briket götürdüğü sırada PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden kamyon şoförü Abdulmenaf Çakar (30) Van'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ