Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 15 Temmuz gecesi darbeciler Meclis'e böyle saldırmış

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi bombalanan Meclis'in güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

        Görüntülere göre, ilk bomba saat 02.32'de Dikmen Kapısı girişinin sağ tarafındaki bahçeye düşüyor ve yaklaşık 2 metrelik çukur oluşturuyor. Buraya atılan bombanın etkisiyle yıkılan, gövdesi ve dalları kopan ağaçlar çevreye park eden araçlar da zarara neden oluyor.

        Bahçeye atılan bomba, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'na katılmak üzere, Dikmen kapısından yaya olarak giriş yapan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile eşi Betül Türkoğlu ve kızı Cennet Bala'nın da yaralanmalarına yol açıyor.

        Bu sırada manevra yaparak, Ziyaretçi Binası'na doğru giden bir araç da bombanın etkisiyle tahribata uğruyor. Aracın şoförü olayın şokunu atlattıktan sonra aracından çıkarak, olay yerinden uzaklaşıyor.

        İlk bomba TBMM Ziyaretçi Binası'na da büyük zarar veriyor. Görüntülerde, bombanın patlamasının ardından Meclis çalışanları ile yaralanan polislerin binanın girişinden uzaklaşması yer alıyor.

        İkinci ve üçüncü bombalar ise saat 03.20 sıralarında arka arkaya atılıyor. Bu bombanın ilki Başbakanlık Makamı'nın bulunduğu kata, diğeri CHP ve MHP gruplarının bulunduğu bölüme düşerek, TBMM Ana Binası'nda çok büyük tahribata neden oluyor.

        12 TANK MECLİS KAMPUSU ÇEVRESİNDE

        Kamera görüntülerinde, Meclis Kampüsü çevresinde yaklaşık 12 tank görülüyor.

        Meclisin, Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığının bulunduğu ön tarafına, yani İnönü Bulvarı'na bakan güvenlik kamera görüntüleri, darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkmaları için çağrı yaptığı halkın darbecilere karşı mücadelesini ve tepkisini ortaya koyuyor.

        Güvenlik kamera görüntülerine göre, darbecilerin tankları arabaları ezerek caddeden geçiyor, vatandaşlar tanklara taş atıyor, önüne durarak engel olmaya çalışıyor. Vatandaşlar ayrıca Türk bayrakları ile tankların üzerine çıkıyor, bazı vatandaşlar ise tanklara Türk Bayrağı'nı göstererek tepkisini gösteriyor.

        HELİKOPTERDEN HALKA ATEŞ AÇILIYOR

        Helikopterlerin İnönü Bulvarı üzerinde halkın üzerine ateş etmesi ile halkın Genelkurmay Başkanlığına girmeleri de görüntülerde yer alıyor.

        Genelkurmay Kavşağı'nda bir tankın vatandaşı yaralaması, yaralanan bir vatandaşın Genelkurmay Başkanlığının girişinde yerde yatması, Genelkurmay Başkanlığına atılan bombanın ardından, çıkan duman ve yangın, yaralı bir vatandaşın ateş altında sağlık ekiplerince sedye ile alınarak, ambulansa götürülmesi de görülüyor.

        Güvenlik kameralarına, Meclis polislerinin silahlarıyla, darbeci askerlerin yer aldığı helikopterlere ateş ettiği anlar da yansıyor.

        Bu arada Meclis'in bombalanması sırasında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri TBMM Genel Kurul Salonu'nda ve daha sonra sığınakta bulunuyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ