Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'ta 29 yaşındaki genç boğulma tehlikesi geçirdi

        Zonguldak'taSefa Karabay, Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki sahilde serinlemek için denize girdi. Kıyıdan açılan Karabay, dalgaların arasında çırpınmaya başladı.

        Sürüklenen Karabay'ı kurtarmak isteyen sahildekiler, dalgalar nedeniyle açılamadı. Kurtarma ekiplerine haber verilirken bir süre sonra akıntı Karabay'ı kıyıya doğru yaklaştırdı. Yardıma koşanlar Sefa Karabay'ı bilinci kapalı olarak sahile çıkardı.

        Çağrılan 112 Acil Sağlık ekibi, Karabay'a ilk müdahaleyi yaparken, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasının penceresinden bu durumu gören Dr. Orhan Şahin ve ilkyardım uzmanı Barış Fidan da sahile geldi.

        Kalbi duran Sefa Karabay'a sahilde dakikalarca kalp masajı yapıldı. Sedye ile yaklaşık 500 metre uzaklıktaki ambulansa taşınan Sefa Karabay'ı hastaneye götürülürken yolda mola verilerek kalp masajına devam edildi.

        Karabay, ambulans ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulans ve hastanede de kalp masajı yapılan Sefa Karabay'ın kalbi yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Karabay'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ