Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "FETÖ/PDY" Kadıköy hücreleri deşifre edildi

        Nihat ULUDAĞ İSTANBUL

        Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, "FETÖ/PDY'nin kullandığı bir evin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında acil olarak boşaltıldığı" bilgisi geldi. Hemen harekete geçen polis hücre eve baskın düzenledi.

        FETÖ/PDY KADIKÖY YAPILANMASI DEŞİFRE EDİLDİ

        Operasyonda gözaltına alınan eski FEM Dershanesi çalışanı 1 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Genişletilen operasyonda aralarında FEM Dershanesi öğretmenlerinin de bulunduğu G.Ö., G.K., M.Ü., Ş.D., M.K., F.K. ve K.H. gözaltına alındı. Zanlıların terör örgütü adına Kadıköy bölgesindeki hücre evlerinden sorumlu oldukları belirlendi.

        FETÖ/PDY'ye ait 5 ev ve 1 depoda yapılan operasyonda, 3 adet cep telefonu 2 adet laptop, flaş disk ve harddiskler ele geçirildi.

        ÖZEL PROGRAMLAR ÜZERİNDEN HABERLEŞMİŞLER

        Gözaltına alınan zanlıların yapılan sorgulamalarında, 'Skype'ye benzeyen özel bir program geliştirdikleri ve örgüt üyelerinin bu program üzerinden haberleştiği, aileleriyle ise Whatsapp gibi haberleşme uygulamalarıyla görüştükleri belirlendi.

        ÖRGÜTÜN 15 TEMMUZ SONRASI TALİMATLARI

        Zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemelerde, örgütün 15 Temmuz sonrası aldığı çok önemli stratejik kararları da deşifre edildi. Kendi aralarında görüşmek için geliştirdikleri programlarda çok çarpıcı talimatlar ortaya çıktı. Örgütün 15 Temmuz sonrası için aldığı o kararlar şöyle:

        BOŞALAN YERLERİ BİZ DOLDURACAĞIZ

        FETÖ/PDY'nin devlete sızmış memurlarının açığa alınmasının ardından, tüm hücre evlere gönderilen mesajlarda, "deşifre olanlar" ve "gizli kalmayı başaranlar" olarak çalışma istedikleri, gizli kalmayı başaran örgüt üyelerin yeniden devlete sokulması için harekete geçilmesi talimatı verildiği belirlendi.

        Örgütün gizli kalmayı başaran elemanlarına kimlik bilgilerini ve yeniden sızmaya çalışakları kurumlara ait başvuru kılavuzları evlerinizde tutmaları yönünde de talimat verdiği ortaya çıktı. Bu yolla hedeflerini gizlemeye çalışmaları istenen örgüt üyelerinde "Fethullah Gülen'e ait kitapları yokedin. Polisin arama yaptığı bir yerde, hususi yerlerin polise başvuru gibi sınav çağırma belgesi gibi belgeler çıkmış. Kaldıkları himet evinde başvuru kılavuzları ve sınavları çağrıştıran hiçbir şey olmamalı" talimatları verildi.

        Örgüt talimatları arasında, "zaman şimdi zarar görmeden bekleme zamanı" şeklinde birbirlerini uyardıkları da tespit edildi.

        YİNE SİYASİLERİ REFERANS YAPIN

        "Devlette boşalan kadroları girmek için deşifre olmayan üyelerimizin siyasi kadrolarla iletişime geçerek onların referanslarıyla yeniden devlete girmeleri" talimatı verildiği tespit edildi.

        HÜCRE YAPI BİR ALT VE BİR ÜSTÜNÜ TANIYOR

        Yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan zanlıların tamamının gerçek isemleri yerine kod ismi kullandıkalrı belirlendi. Hücre yapılanması üyelerinin sadece bir alt ve bir üstlerini tanıdıkları, diğer örgüt üyelerini ise tanımadıkları ortaya çıktı. Örgüt talimatında, hücre evleri ve aileleriyle yaşadıkları evlerin herhangi bir polis aramasına karşı da temizlenmesi gerektiği talimatı verildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ