Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖSYM ek tercih ne zaman yapılacak? 2. Tercihler ve LYS ek yerleştirme ne zaman, nasıl yapılır?

        Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bir programa yerleştirilemeyen adaylar, ek tercihler için araştırma yapmaya başladı. Peki ÖSYM ek tercih sürecini ne zaman başlatacak?

        ÖSYM LYS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

        Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan

        kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyleboş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir.

        YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihler ise 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        İLK KEZ PROGRAM AÇAMAYACAKLAR

        Her yıl ek yerleştirme döneminde üniversiteler yeni programlar açıyor ve bu programlara da ek yerleştirme ile öğrenci alıyordu. Ancak YÖK, 2016- 2017 eğitim öğretim yılında ek yerleştirme için yeni program açılmaması kararı aldı. Ek yerleştirme işlemi merkezi yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlara yapılacak.

        KİMLER EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURAMAYACAK?

        Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

        ÜNİVERSİTE KAYITLARI 12-16 AĞUSTOS ARASINDA

        Üniversitelerde kayıtlar 12-16 Ağustos tarihleri arasında elektronik olarak yapılacak. Bireysel kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kayıtlardan sonra üniversitelerde boş kontenjanlar açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ