Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Terör Diyarbakır'da aynı aileden 5 can aldı

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristler, aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden oldu.

        Merkez Sur ilçesinde On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvet polislerini taşıyan araca PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda, anne, iki kızı ve iki torunu hayatını kaybetti.

        Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yapılan otopside hayatını kaybeden annenin Behiye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ve Demet Yıldırım Aydın (31) ile onun çocukları Oğuz Kaan (8) ve Ceylinaz (3) olduğu belirlendi.

        Behiye Yıldırım'ın saldırıda ağır yaralanan eşi Necati Yıldırım ve damadı Muhammed Aydın'ın aynı hastanede tedavisi sürüyor.

        Demet ve eşi Muhammed Aydın'ın çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz ile Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşadığı, anne ve babalarını ziyaret etmek amacıyla Diyarbakır'a geldikleri, Yıldırım ailesinin de misafirlerini gezdirmek için On Gözlü Köprü mevkisinde bulunduğu öğrenildi.

        ANNE VE KIZI GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

        Behiye Yıldırım ve Kızı Derya Yıldırım'ın Türk bayrağı örtülen cenazeleri ambulansla Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin Ortayazı köyüne götürüldü. Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de cenaze törenine katılmak üzere köye geldi.

        Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı köyün girişi ve bir çok noktasına Türk bayrakları asıldı. Diyarbakır'dan ambulanslarla getirilen Behiye Yıldırım ve kızı Derya Yıldırım'ın cenazeleri köyde omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Burada öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Behiye Yıldırım ile kızı Derya Yıldırım'ın cenazeleri üzerlerinde Türk bayrağı tutularak toprağa verilirken, yakınları ise gözyaşı dökerek teröre lanet okudu.

        Patlamada yaşamını yitiren 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın ile çocukları 8 yaşındaki Oğuzkaan Aydın ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın'ın cenazeleri bu akşam uçakla Diyarbakır'dan İstanbul'a, oradan da toprağa verilmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesine götürülecek.

        Yıldırım ailesinin, 1930'lu yıllarda Artvin'in Şavşat İlçesi'nden gelerek Ortayazı Köyü'ne yerleştikleri öğrenildi.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ