Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Isparta şehit Ahmet Hilmi Yiğit'i uğurladı

        Şırnak'ta dün sabah PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden uzman erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in cenazesi dün saat 03.45'te askeri uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi.

        Askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konuldu.

        Bugün öğle saatlerinde Mehmet Tönge Mahallesi'ndeki baba evine helallik almak üzere getirilen şehit Yiğit'in cenazesi, buradan tören için Hükümet Meydanı'na götürüldü.

        BİNLERCE KİŞİ KATILDI

        Hükümet Meydanı'ndaki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri ve mülki erkan ile protokol üyeleri katıldı.

        Şehidine son görev için gelen binlerce Ispartalı da meydanı doldurdu. Tören öncesi sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Törende şehit Ahmet Hilmi Yiğit'in özgeçmişi okundu.

        ANNE, TABUTUN YANINA SEDYEDE GELDİ

        Şehit Yiğit'in annesi Gülfidan Yiğit, cenaze töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına sedye üzerinde geldi. Daha sonra tabuta kapanıp 'Yavrum, annem' diye gözyaşı döken Gülfidan Yiğit, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi.

        Şehidin kardeşleri Esra ve Esma da tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Ahmet Hilmi Yiğit'in cenaze namazını İl Müftüsü Galip Akın kıldırdı. Namazın ardından askerlerin omuzladığı tabut top arabasına kadar taşındı. Buradan Isparta Garnizon Şehitliği'ne götürülen cenaze toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ