Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hatay'da 17 yaşındaki genç kalp krizi geçirerek öldü

        Hatay'ın Payas İlçesi'nde yaşayan Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi mezunu Deniz Ardıl Altun, babası Namık Altun'un memleketi olan Artvin'in Şavşat İlçesi'nde pazartesi günü kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

        Öğretmen çift Namık ve Sema Altun'un tek çocukları olan Deniz'in ölümüyle büyük acı yaşarken, dün Payas'taki evlerinde mevlit okuttu.

        Akrabaları, yakın dostları ile Deniz'in arkadaşlarının da katıldığı mevlit okunduğu sırada ÖSYM, LYS yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

        Aile, Türkiye'de ilk 8 bin içerisinde yer alan oğulları Deniz Ardıl Altun'un Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleştirildiğini öğrendi.

        "ATATÜRK'ÜN SAVCISI OLACAKTI"

        Cumhuriyet Savcısı olma hayaliyle yaşayan ve bu hayalini gerçekleştirmek için tercihlerin hepsinde hukuk fakültesini işaretleyen Deniz Ardıl'ın annesi Sema Altun, sonuçların açıklanmasıyla gözyaşlarına boğuldu.

        Elinden düşürmediği oğlunun fotoğrafını sevip okşayan gözü yaşlı anne, Deniz'in tek hedefinin hukuk olduğunu belirterek, "Kurban olduğum onun için hep çalıştı. Hiçbir rahatsızlığı yoktu çocuğumun. Savcı olmak istiyordu. Benim oğlum dobra dobra bir çocuktu ağzındaki ile yüreğindeki bir olan, haklıyı haksızı ayırt eden bir çocuktu. Hep hukuk istedi, eşitlik istedi. Atatürk'ün savcısı olacaktı. Cumhuriyetin savcısı bekçisi olacaktı" diye konuştu.

        Baba Namık Altun ise, "Memleketteydik, kalp krizi geçirdi iki dakika içinde gitti oğlum. 8 tercih yapmıştı, tercihlerini hepsi hukuktu. 4'üncü tercihi Marmara hukuk geldi. Adaletli dürüsttü, tertemizdi çocuğum" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ