Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir'de öldürülen Kader'in annesi Selver Kaya konuştu

        Eskişehir'de geçen 28 Temmuz günü ormanlık alanda 30 yaşındaki Metin Yılmaz tarafından öldürülen 17 yaşındaki Kader Kaya'nın annesi Selver Kaya, "Bir Kader daha ölmesin. Cumhurbaşkanımızdan yalvarıyorum, yavruma bunu yapanların yanına kar kalmasın. Benim yavrum böyle bir ölümü hak etmedi" dedi.

        Amatör olarak fotomodellik yapan Kader Kaya'nın cesedi Eskişehir'in kent merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkiindeki ormanlık bulundu. Polisin yaptığı araştırmada katil zanlısı olarak evli 2 çocuk babası Metin Yılmaz yakalandı. Kader Kaya ile cinsel ilişkiye girmek için 200 liraya anlaştıkları öne süren ve çıkan tartışmada onu iç çamaşırını ağzına sokarak öldürdüğünü söyleyen Yılmaz tutuklandı.

        CHP Eskişehir Kadın Kolları üyeleri, Kader Kaya'nın katilinin en ağır cezaya çarptırılması için bugün Adalet Sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Kader Kaya'nın babası Mehmet Kaya ile annesi Selver Kaya da katıldı.

        'BİR KADER DAHA ÖLMESİN'

        Sürekli gözyaşı döken anne Selver Kaya, "Ben sözün bittiği yerdeyim. Evladımın geri gelmeyeceğini biliyorum. Ama benim evladım böyle bir ölümü hak etmedi. Büyüklerimden evladıma bunu yapanları en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Lütfen sizlere yalvarıyorum. Bir Kader daha ölmesin. Hep Özgecan'lar son bulsun dedik. Kader'im son bulmayacak. Cumhurbaşkanımızdan yalvarıyorum, yavruma bunu yapanların yanına kar kalmasın. Artık caydırıcı cezalar istiyoruz. Benim yavrum bunu hak etmedi. Benim yavrum böyle bir ölümü hak etmedi. Benim evladım okumak için 12 yıl mücadele verdi ama diplomasını almaya nasip etmediler" diye konuştu.

        CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da konuşmasında Kader'in yaşadıklarının kadınlar için üç gün sonra unutulacak bir hikaye olmayacağını söyleyerek "son yıllarda sayısı giderek artan kadın cinayetleri her geçen gün onlarca kadının hayat hikayesini sona erdiriyor. Kadın cinayetlerinin failleri gereken cezayı indirimsiz almalı " dedi.

        Kaya ailesinin avukatlığını üstlenen Eskişehir Barosu avukatlarından Serdar Keleş de "Bu saldırının mağduru tüm kadınlar ve tüm Türkiye'dir. Bu davanın bir kadın cinayeti olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Nasıl ki kaçakçılık olayları ve çocuk suçlar için adliyelerde özel savcılıklar tahsil edilmiş, kadınlarla ilgili suçlar için de kadın savcılar tahsis edilmelidir" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ