Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dink duruşmasında Yılmazer'den Gülen itirafı

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile Celalettin Cerrah, Reşat Altay, Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

        AVCI'NIN MEKTUBU OKUNDU

        Duruşmada eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın mahkemeye gönderdiği mektup üye hakim tarafından okundu. Avcı mektubunda, olay dönemi Trabzon İstihbarat Şubesi'nde görevli olan polis memuru Muhittin Zenit'in telefonda kendisine neden benim tutuklanmamı istiyorsunuz diye sorduğunu anlattı. Avcı kendisinin böyle bir isteğinin olmadığını belirttikten sonra, Zenit'e bu bilgiyi nederenden aldığını sorduğunu ancak bir yanıt alamadığını belirtti. Avcı mektubunda mahkemeden Muhittin Zenit ve konuşmaya tanık olan Sabri Uzun'a konunun sorulmasını, kötü niyetli yalan yanlış şeyleri yayan kişilerin ortaya çıkarılmasını talep etti.

        Kendisine kimsenin bu konuda bilgi vermediğini iddia eden Zenit, "Avcı'ya telefonda herhangi bir isim vermedim. Genel olarak konuşulanlardan bu çıkarımda bulundum" dedi.

        HERKES ÜRKMÜŞ BİR ŞEY SÖYLEMİYOR

        Mektupta adı geçen eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise mektupta yazanların hepsinin yaşandığını ileri sürerek, "Adam ürkmesi, at ürkmesine benzemez. Herkes ürkmüş bir şey söylemiyor. Cemaat eski gücüne kavuşursa benim durumum ne olur diye korkuyorlar" diye konuştu.

        GÜLEN LEHİNDE RAPORLAR YAZMAM KONUSUNDA TELKİNLERİ OLMUŞTUR

        Bu konuşmaların ardından söz alan tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, Sabri Uzun'un, Fetullah Gülen lehinde raporlar yazmam konusunda telkinleri olmuştur. Çok net söylüyorum" dedi.

        ÖZKAN MUMCU: CİNAYET SIRASINDA ASKERDEYDİM

        Dink ailesine başsağlığı dileyerek savunmasına başlayan tutuksuz sanık dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Özkan Mumcu, cinayetten 6 ay önce askere gittiğini ve cinayetten 20 gün sonra göreve başladığını söyledi.

        Mumcu,Yasin Hayal'in Hrant Dink'i ‘ne pahasına olursa olsun öldüreceğine' dair verdiği bilgiye ilişkin raporu Muhittin Zenit'in hazırlayıp kendisine sunduğunu belirtti. Raporun son haline Engin Dinç tarafaından getirildiğini belirten Mumcu, "Raporda ne olursa olsun öldürülecek ibaresinin resmi yazıya ses getirecek eylem olarak geçirilmesinde benim herhangi bir dahlim yoktur" dedi. Mumcu raporun son halinden de Dink'in öldürüleceğinin anlaşıldığını savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ