Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kabataş'ta ilk günden ulaşım krizi yaşandı

        ESRA BOĞAZLIYAN - GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulBüyükşehir Belediyesi’nin Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek ‘Transfer Merkezi’, diğer bir adıyla Martı Projesi dün itibarıyla resmen başladı. Projenin start almasıyla birlikte de Kabataş İskelesi kapatıldı.

        Yolcular da Beşiktaş, Eminönü, Yenikapı ve Karaköy iskelelerine yönlendirildi. Evet, başka iskelelere yönlendirme yapıldı yapılmasına da daha ilk günden kriz çıktı. Zira Kabataş’ı kullanan yolcuların en yakın mesafeye yani Beşiktaş’a bile ulaşması hiç de kolay olmadı.

        Mesafe kısa görünebilir ama Beşiktaş’a ulaşmak için yolcuların tek çözümü otobüstü fakat sefer aralıklarının yeterli olmaması ve yoğun trafik daha ilk günden Kabataş yolcularını zorladı. Malum Kabataş’ın en önemli özelliğinden biri de Adalar vapurlarının kalkış noktası olması. Yaz aylarında bu hattın ne kadar dolu olduğunu herhalde söylemeye bile gerek yok.

        Fünikülerle Kabataş’a ulaşan Adalar yolcuları, ellerinde çantalarıyla Beşiktaş’a büyük zorlukla geçebildi. Hal böyle olunca da İstanbullulardan eleştiriler yükseldi. Kabataş yolcuları, kendilerine alternatif çözüm yolları sunulmamasından ve perişan olmalarından yakındı.

        EN İYİ ÇÖZÜM FINDIKLI

        Aslında tüm bu sorunların ortaya çıkacağını bu köşede haftalar öncesinden dile getirmiştim. İstanbul trafiğinin en önemli noktalarından biri olan Kabataş İskelesi’nin kapatılmasıyla birlikte yolcuların Beşiktaş’a ulaşmasında büyük sıkıntı yaşanacağını, bu nedenle de en akılcı çözümün Fındıklı’ya da bir iskele açmak olduğunu yazmıştım. İşte dün ortaya çıkan manzara Fındıklı önerisinin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koydu.

        Zaten yolcular da gerek sosyal medyada gerekse Şikâyet Hattı’na gönderdikleri mesajlarda Fındıklı’ya iskele açılması taleplerini iletti. Fındıklı talebini geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine iletmiştim. Fakat ‘Bir ay sonra da füniküler kapanacak. Yolcuların Fındıklı’ya da ulaşmaları zor olacak’ yanıtıyla bu fikre sıcak bakmamışlardı. Evet Füniküler kapanacak da Fındıklı’ya iskele açılırsa hiç değilse Taksim’den iskeleye yürüme alternatifi olacak.

        HANİ NEREDE RİNG?

        İBB daha önce alınacak önlemler çerçevesinde alternatif iskelelere ring seferleri yapılacağını duyurmuştu. Fakat dün itibarıyla bu ring seferleriyle ilgili herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı.

        Bitmedi... Kabataş’taki ilk gün krizinin en önemli ayaklarından biri de trafik keşmekeşiydi. Kabataş’ın kapatılmasını yolcuların iskeleden geri döneceğini fırsat bilen taksiciler de Kabataş’a akın etti ve trafik içinden çıkılmaz bir hal oldu. Dolayısıyla Beşiktaş’a ulaşmak hiç de kolay olmadı.

        Dedim ya, dün Kabataş’tan deniz yolunu kullanamayan yolculardan şikâyetler yükseldi diye... İşte Şikâyet Hattı ekibinden Can Mete, dün gün boyu Kabataş’taydı ve yolcuların eleştirilerini dinledi. İşte o şikâyetlerden bazıları...

        -Yazın ailemle Büyükada’ya gidiyoruz, işime oradan gidip geliyorum. Kabataş kapandığı için Taksim’e ulaşımım kâbusa döndü demektir. Alternatif yollar elbette var ama ben trafiğe girmeden işime gidip gelme lüksümü kaybetmiş oldum. / Kemal Özdemir

        -Göztepe’de oturuyorum, Kabataş’ı kullanıyorum. Şimdi karşıdan iskeleye geldikten sonra merkezi sayılan yerlere geçmem uzun zaman alıyor. İş çıkışlarında bize alternatif olarak sunulan iskelelere ulaşım Kabataş’a ulaşım kadar kolay değil. Özellikle pik saatlerde sefil olacağız yollarda. / Şule H.

        -Karşıyla bütün bağlantımız kesildi. Geldim buraya bana Eminönü’ne gitmemi söylediler. Ne işim var benim bu sıcakta Eminönü’nde? / Saffet Kerte

        -Ben Kadıköy için kullanıyordum iskeleyi. Şimdi Karaköy’e gitmem gerekecek. Ücretsiz ring seferleri koysunlar. / Gökberk B.

        Taksiler durağa akın etti, Kabataş’ta trafik felç oldu.
        Taksiler durağa akın etti, Kabataş’ta trafik felç oldu.

        SOSYAL MEDYAYI SALLADI

        -Çay bahçelerinin olduğu Fındıklı bölümüne geçici bir iskele kurun olsun bitsin, rezillik yaşıyoruz.

        -Halk çalışmalardan etkilenmesin diye Kabataş yerine yönlendirdiğiniz seferlere ne oldu?

        -Kabataş iskelesi ıssız. Taksi trafiği neden arttı onu anlamadım ama.

        -Kabataş- Kadıköy kapandı. Çok alışmıştık. Zor gelecek.

        -Kabataş İskelesi’ni bir aktarma noktası haline getirmenizi anlayabiliriz ama lütfen o beton martıyla sahilin doğal çizgisine duvar örmeyin.

        'İÇİMİZ BURUK ÇARESİZ ...'

        -Şunu kışın yapsanız insanlar yazlık için Adalar’a gidiyor. Hep eziyet.

        -Kabataş İskelesi yaz günü kapanır mı? Beşiktaş’a yönlendirilmiş. Oraya tramvay yok ki! Halka eziyet.

        -Karaköy İskelesi battığı yıl yapılacaktı hâlâ yapılmadı. Şimdi de Kabataş İskelesi kapatıldı. Deniz yolculuğu mühim diyordunuz ya hani, o bakımdan.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ