Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hrant Dink Davası'nın 11. duruşması başladı

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, sanıklarından jandarma elemanı Erhan Tuncel ile komiser yardımcısı Özkan Mumcu, ilgili makamlara bilgi verip vermemeleri konusunda duruşmada tartıştı. Tuncel'in iddialarını, Mumcu yalanladı.

        Erhan Tuncel, jandarma elemanı Yasin Hayal'in, Zeynel Abidin Yavuz'u tetikçi yapacağı bilgisini ve Hrant Dink'in fotoğraflarını dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Özkan Mumcu'ya verdiğini, Mumcu'yla bu konuya ilişkin çalışma yaptığını iddia etti. Mumcu ise Tuncel'in kendisine fotoğraf ve Yavuz'un ismini vermediğini söyledi.

        DİNÇ GELMEDİ

        İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu kamu görevlileri dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da arasında bulunduğu 9 tutuksuz sanık katıldı. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç de arasında bulunduğu diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Dink cinayetinden hükümlü olan Ogün Samast ve Yasin Hayal de duruşmaya hükümlü bulundukları cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Dink ailesi ise duruşmaya katılmadı.

        BİLGİ VERDİM

        Duruşmada söz alan Erhan Tuncel, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olan Özkan Mumcu'ya Yasin Hayal'in, Zeynel Abidin Yavuz'u tetikçi olarak kullanacağı bilgisini ve Hrant Dink fotoğraflarını verdiğini iddia etti.

        Kendisinin bilgileri verdiğini ve Muhittin Zenit'in elindeki bilginin ise Yasin'in başka birini bulacağı bilgisi olduğunu söyleyen Tuncel, "Engin müdürle görüştüğümde, ‘bu kişi Zeynel' dedim. 20 Mayıs'tan sonra Zeynel Abidin Yavuz'la ilgili çalışmayı Özkan Mumcu ile yaptım. Fotoğrafları verdim çalışmaları yapması için. İnkar ediyor. Ben bu çalışmayı Özkan Mumcu ile yaptım. Trabzon'da fotoğrafları kendisine teslim ettim. Operasyon yapılmasını söyledim. Kendisi böyle bir imkanı olmadığını söyledi. Trabzon saha çalışması için çok zor bir bölge. O dönem için ben de başarısız olduğumu Yasin'in beni atlatabileceğini, kendisinin gidip görüşmesi gerektiğini söyledim. Gitmedi" dedi.

        İSİM DE FOTOĞRAF DA VERMEDİ

        Özkan Mumcu ise "Erhan Tuncel'den benim aldığım herhangi bir fotoğraf yok. Artık fotoğrafı kime verdiyse bilemiyorum. Kendisinden bana ulaşan Zeynel Abidin Yavuz ismi de yok" dedi.

        TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

        Tahliye talebinde bulunan Ramazan Akyürek, "Şahsıma yönelik haksızlığa dikkat çekmek istiyorum. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Ancak ben 18 aydır cezaevindeyim" dedi.

        Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ