Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 1 yüzbaşı, 2 astsubay için tutuklama istemi

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturmasında İstihbaratçı Albay Ali Barış Sevindik, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan en rütbeli subay olan Albay Sevindik ile tutuklanan şüpheli jandarma sayısı 10 oldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Kısım Amiri Albay Ali Barış Sevindik, istihbaratçı astsubaylar Eyüp Temel ile Metehan Kadir Yıldırım, "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        TUTUKLANAN EN RÜTBELİ SUBAY

        Albay Ali Barış Sevindik, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklandı. İstihbaratçı astsubaylar Eyüp Temel ile Metehan Kadir Yıldırım ise haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dink cinayeti soruşturması kapsamında daha önce 9 istihbarat görevlisi tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında tutuklanan en rütbeli subay olan Albay Ali Barış Sevindik ile tutuklanan jandarma sayısı 10 oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ