Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yeni kurulan şehitlikte toprağa ilk verilenler PKK'nın saldırı kurbanı anne ve 2 çocuğu oldu

        Gebze Arapçeşme Mahallesi'nde oturan Demet Yıldırım Aydın, çocukları Oğuz Kağan Aydın ve Ceylin Naz Aydın'ı da yanına alarak memleketi Diyarbakır'da bulunan ailesinin yanına gitti. Gebze'de bir fabrikada çalışan Muhammet Aydın da izin alarak eşinin yanına gitti.

        Önceki gün Muhammet Aydın, eşi Demet Yıldırım Aydın, çocukları Oğuz Kağan ve Ceylin Naz ile kayınpederi Necati, kayınvalidesi Behiye ve baldızı Derya Yıldırım, tarihi On Gözlü Köprü'yü gezdi.

        Aile, köprüyü gezdikten sonra bölücü terör örgütünün polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü aracı patlatması sonucu Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kağan ve Ceylin Naz Aydın, Behiye ve kızı Derya Yıldırım hayatlarını kaybetti. Muhammet Aydın ile kayınpederi Necati Yıldırım ise yaralandı.

        Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kağan ve Ceylin Naz'ın cenazeleri uçakla İstanbul'a, buradan da Gebze'ye getirildi. Türk bayraklarına sarılı cenazelerin Çoban Mustafa Paşa Camii'ne getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Turan Aydın gelini ve torunlarının tabutlarına sarılarak ağladı. Gelini ve torunlarının ölümünü yaşayan Hamiyet Aydın ise güçlükle ayakta dururken, fenalık geçirdi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, cenaze namazı öncesi anne ve çocuklarının cenazeleri başında dua okudu.

        Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Cemil Yaman, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı öncesi fenalık geçiren yakınlarına 112 Acil ekipleri müdahale etti. Cenaze namazının ardından tekbir getirilerek, teröre tepki gösterildi.

        Anne ve çocuklarının cenazeleri Gebze Pelitli Mahallesi'nde bulunan Pelitli Mezarlığı'na getirildi. Mezarlıkta yeni kurulan şehitlikte anne ve çocukları yan yana toprağa verildi. Turan Aydın mezarlara girerek gelini ve torunlarını toprağa verdi. Anne ve çocukları yeni kurulan şehitlikte toprağa verilen ilk terör şehitleri oldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ