Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Darbe girişimi gecesi kucağında çocuğuyla darbeci askerlere kafa tuttu (video)

        Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde darbe girişimine tepki gösteren bir grubun içerisindeki annenin kucağında çocuğuyla darbeci askerlerle tartışması dikkat çekti.

        15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi sırasında darbeci askerler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki binasına gelerek baskın yapmış ve kontrolü ele geçirmeye çalışmıştı. Darbeci askerler yapılan baskın sonrasında belediye binasının önünde gezmesi ve vatandaşlarla tartışmalarına dair yeni güvenlik kameraları ortaya çıktı.

        Görüntülerde darbeci askerlerin belediye binası önünde konuşlanarak vatandaşlarla tartıştıkları görüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, yaklaşık 50 kişilik bir grup belediye binası önüne gelerek askerlere darbenin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığı gözlendi. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine askerlerin, vatandaşlara silah doğrulttuğu ve bazı askerlerin de havaya ateş açtığı görülüyor.

        Darbecilere kucağındaki çocuğuyla tepki gösteren kadın kamerada

        Darbe girişimine ilişkin görüntülerde bir annenin kucağında çocuğuyla birlikte belediye binasının önüne gelerek darbe girişimine tepki göstermesi dikkat çekti. Darbeci askerlerin daha sonra grubu uzaklaştırmasına rağmen anne çocuğuyla birlikte belediye binasından ayrılmayarak uzun süre askerleri ikna etmeye çalıştı. Tartışmalar sonrasında askerin ikna olmadığını gören kadının bir yakını, çocuğu alması sonucu annenin de çaresiz kalarak askerlerden uzaklaştığı görüldü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ