Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Veysi Kaynak: Milletimiz bir kez daha ümmetin sigortası olduğunu gösterdi

        Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bazı ilçe belediyeleri ve parti yetkilileriyle CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

        CHP İl Başkanı Esat Şengül ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaynak, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bütün partilerle önemli bir demokrasi mücadelesi verildiğini hatırlattı.

        Anayasa vurgusu yapan Kaynak, eğer bu ülkede anayasanın vazgeçilmez ilkeleri arasında "laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti" denilmişse, o zaman bu sistemin demokrasi dışı işleri de doğurmaması gerektiğini söyledi.

        Konuşmasında FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Kaynak, şöyle konuştu:

        "İşte adını nereden alıyorsa, Gazi Mustafa Kemal'in bizler için hedef koyduğu 'Yurtta sulh cihanda sulh' isminin sadece 'yurtta sulh' kısmını alarak bir konsey kuran o darbeciler aldıkları ilk sıkıyönetim kararında da Meclis'i feshedeceklerini söylüyorlar. Hiçbir siyasetçi ayrımı hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan tamamen parlamentoyu feshettiklerini söylüyorlar. Belki daha sonra ele geçecektir, tutuklama ve infaz listelerinden bahsediliyor. Göreceğiz ki hiçbir siyasetçi ayırmamışlar. Mademki laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletiyiz, bu dört ilke vazgeçilmez ilkelerimiz arasında, değiştirilemez ilkelerimiz arasında o zaman bu ilkeleri ayakta tutacak sistemi de birlikte inşa etmemiz lazım."

        Kaynak, Türkiye'de 8-10 yılda bir cunta faaliyetinin gerçekleşmesinin, belirli bir gücü elinde bulunduran birilerinin darbeye kalkışmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

        CHP İl Başkanı Şengül de Kaynak'a ziyaretin dolayı teşekkür ederek, ilk defa partilerine bir başbakan yardımcısının geldiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ