Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS'de Türkiye birincisi ve ikincisinin tercihi tıp oldu

        Leyla ÜNAL/İSTANBUL

        Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) şampiyonları bir araya geldi. MF3 puan türünde Türkiye birincisi İbrahim Ethem Hamamcı ve MF1 ve MF4’te Türkiye ikincisi Ömer Faruk Sevim, Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görecek.

        Üniversite, geleceğin doktor adayları için bir basın toplantısı düzenledi. Araştırmacı doktor yetiştirmek konusunda bir hedef koyduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, “Bu yıl ilk defa tıp fakültesi mezunlarını verdik. İlk mezun verdiğimiz yıl, Türkiye şampiyonlarını kabul etmek bizim için büyük mutluluk” dedi.

        ‘SIRRIM STRESLİ OLMAMAK’

        İstanbul’a geldiğinde Türkiye’de tıp alanında araştırma yapılabileceğini ve bilim adamlığına ulaşılabileceğini gördüğünü söyleyen Malatya Fen Lisesi mezunu İbrahim Ethem Hamamcı, “Ne kadar inandırıcı olur bilmiyorum ama sınava çok fazla çalışmadım. Ben başarımı genel olarak stresli olmamaya borçluyum. Arkadaşlarımla çok vakit geçiriyordum ve onlarla stres atıyordum” diye konuştu.

        İnsanları iyileştirmenin mutluluk vereceğini düşündüğü için doktor olmak istediğini söyleyen İzmir Bornova Koleji’nden eğitimini tamamlayan Ömer Faruk Sevim ise “Çok fazla sosyal şeylere vakit ayırdığımı söyleyemem, vaktimin büyük bir kısmını ders çalışarak değerlendirdim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ