Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bartın'da sağanak yağış sele yol açtı

        Kastamonu'nun Cide İlçesi'nden İstanbul'a giden otobüsteki 47 yolcu ve 2 otomobil Bartın'ın Amasra İlçesi'ne bağlı Göçgündemirci Köyü mevkiinde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı.AFAD kurtarma operasu başlattı, kurtarma çalışmaları için helikopter istendi.

        Bartın'ın Amasra ilçesinde sel nedeniyle köprü üzerinde 2 otomobil ile bir yolcu otobüsündekileri kurtarmak için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

        Bartın Amasra'da içinde 47 yolcunun bulunduğu ve sel suları nedeniyle mahsur kalan yolcu otobüsüne ekipler ulaştı, yolcular tahliye ediliyor

        BARTIN VALİSİ HABERTÜRK'E KONUŞTU

        Bartın Valisi Nusret Dirim HABERTÜRK TV canlı yayınında, "Mahsur kalan yolcu otobüsüne henüz ulaşılamadı. 47 yolcunun durumu iyi, helikopterle kurtarılacaklar" açıklamasında bulundu.

        Alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul yönüne giden bir yolcu otobüsü sel yüzünden Amasra ilçesi Göçgündemirci köyü mevkisinde köprü üzerinde kaldı.

        İçerisinde yaklaşık 45 yolcu bulunan yolcu otobüsüyle otomobildeki vatandaşları kurtarmak için AFAD ekipleri botla bölgeye ulaşmaya çalıştı.

        Yaklaşık 5-6 metre yüksekliği bulan sel sularında botla ilerleyemeyen AFAD ekipleri bölgeye helikopter istedi. Mahsur kalanlara ulaşma çalışmaları sürüyor.

        Bu arada, sel nedeniyle çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar da evlerinden çıkamıyor. (AA)

        BARTIN'DA SAĞANAK SELE NEDEN OLDU

        Bartın'da gece etkisini artıran sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Bartın merkezde metrekareye 73.7 kilogram yağış düştü. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye hoparlöründe anons yapılarak halka olası sele karşı önlem almaları yönünde uyarı yapıldı.

        BURSA'DA SU BASKINI

        Bursa'da öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle hızlı feribot seferleri iptal edilirken, alt katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

        Meteorolojinin uyarısının ardından hava sıcaklığı 10 derece düşerek 24 derece olarak ölçüldü. Şehirde zaman zaman gök gürültülü ve sağanak olarak görülen ve aralıklarla devam eden yağış hayatı felç etti.

        Ana alterlerde trafik sıkışıklığı yaşanırken, BUDO ve İDO, akşam saat 18.00'a kadar bütün seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Bursa'dan hızlı feribot kullanarak seyahat edecek yolcular Mudanya BUDO iskelesinden geri dönmek zorunda kaldı.

        ZONGULDAK'TA 40 HANE MAHSUR KALDI

        Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

        Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı.

        KURUCAŞİLE SELE TESLİM

        Yağmur, Kurucaşile İlçesi'nde sele yol açtı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı'na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı. Bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri, araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi, ağaç devrildi.

        2 KÖYDE 1 METRE SEL SUYU

        İlçeye bağlı Tekkeönü Köyü'nde de dere taşması sonucu sel meydana geldi. Köyün merkezinde su seviyesi 1 metre yükseldi. Araç ve tekneler denize sürüklendi. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu. Amasra'ya bağlı Göçgündemirci Köyü de dere taşması sonucu sel suları altında kaldı. Evleri su bastı. Araçlar suya gömüldü. İlçeye bağlı Çakraz tatil beldesi de aynı şekilde sele teslim oldu.

        "KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR"

        Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü'nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ