Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silivri’de ilk lavanta hasadı yapıldı

        GAZETE HABERTÜRK

        Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hasat dolayısıyla düzenlenen törende, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nin bir kalkınma projesi olduğunu söyledi. Belediyenin büyük emek harcadığını belirten Işıklar, “Bizim tek istediğimiz burada edindiğimiz bilgiyi köylümüze, çiftçimize aktarmak. Ekilmesini ve üretilmesini sağladıktan sonra birçok kurumun üretilecek ürünü almasını sağlamak” dedi.

        Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Canan Sağlam da özellikle küçük alanlara sahip çiftçilerin ayçiçeği ve buğdaydan yeterli geliri elde edemediklerini dile getirerek, “Bu küçük alanlardan aileler nasıl geçinir diyerek alternatif ürünler elde etmeye çalıştık. Sayın başkan ve ekibi de bu konuda üniversitemize geldi ve ortak proje dahilinde burada farklı bitkilerin üretimi için çalışmaya başladık” diye konuştu.

        ÜRETİME BAŞLANDI

        TÜRAM’da aldıkları kursların ardından lavanta üreticiliğine başlayan üreticiler Beynur Coşar, Teslime Acar, Ahmet Özdemir, Mert Aykanat, Sibel Ercan, Kemal Demirel, Zeki Yıldır, Ayhan Yıldır, Necdet Yılmaz Terzioğlu ve Behice Öztuna ile belediye arasında “İyi Niyet Sözleşmesi” yapıldı.

        Lavanta hasadı ile devam eden programda alana lavanta suları püskürtüldü, lavanta yağ damıtılması, lavanta sabunları, nikah şekerleri, takı tasarımları yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ