Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'te FETÖ'nün 6 imamı tutuklandı

        Gaziantep'te, FETÖ/PDY'nin yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında 8 il imamından örgütün adliye, memurlar, yabancı öğrenciler, bölge eğitim müfettişleri, üniversite ve sağlık ile milli eğitimden sorumlu 6 imamı tutuklandı.

        Askeri darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ/PDY'nin Gaziantep yapılanmasına yönelik olarak polis, geçen 3 Ağustos günü il imamlarının yakalanmasına yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Polisin eş zamanlı operasyonlarında adliye imamı Hikmet Bozgeyik, memurlar ve mali işler imamı Ömer Bereket, yabancı uyruklu öğrenciler imamı Bilal Öztürk, istihbarat imamı Mesut Hançerkıran, esnaf imamı Mehmet Haskaya, bölge eğitim müfettişleri imamı Cem Şemsettin Ekinci, üniversite ve sağlıktan sorumlu imam Ramazan Saygıcı ile milli eğitimden sorumlu imam Ahmet Tunç gözaltına alındı.

        Polisin düzenlediği operasyonlarda örgütün sözde imamlarının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile şifreli olduğu belirtilen F serisi 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.

        İKİ İMAM ADLİ KONTROLLE SERBEST

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden istihbarat imamı Mesut Hançerkıran ile esnaf imamı Mehmet Haskaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 il imamı ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Gaziantep Valiliği'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaların devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: "15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması) silahlı terör örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından, ilimizde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir. Bu kapsamda, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Gaziantep İl yapılanmasına yönelik Gaziantep merkezli yapılan eş zamanlı operasyonlarda; gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Mesut Hançerkıran ve Mehmet Haskaya isimli şahıslar adli kontrol kararı ile salıverilmiş, Hikmet Bozgeyik, Ömer Bereket, Bilal Öztürk, Cem Şemsettin Ekinci, Ramazan Saygıcı ve Ahmet Tunç isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ