Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, 15 Temmuz’un ‘ilk’lerini çıkardı

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 15 Temmuz kalkışması hakkında “Darbe Alan Türk Demokrasisi” başlıklı bir rapor hazırladı.

        Raporda, 15 Temmuz’un ilkleri şöyle sıralandı:

        TARİHTE İLK: 15 Temmuz kalkışması sadece darbe girişimi değil, aynı zamanda bir terör faaliyetidir. Darbeciler, milletin malı olan tank, tüfek ve uçaklarla millete ve kurumlarına saldırmıştır. Bu yönüyle Türkiye tarihinde bir ilktir.

        TAKİYEDE İLK: İrticai faaliyetlerle anılan bir cemaatin darbe bildirisinin, kamuoyu desteği sağlamak için ‘Yurtta Sulh Konseyi’ imzasını taşıması, Atatürk ilkelerine atıf yapması, takiyenin ulaştığı boyutları göstermektedir. Bu açıdan da Türkiye’de bir ilktir.

        ZAMANI İLK: Türkiye ilk kez akşam saatlerinde bir darbe girişimi ile tanışmıştır.

        ENİŞTE İLK: Türkiye’de ilk kez bir Cumhurbaşkanı, darbeyi eniştesinden öğrenmiştir. Erdoğan, daha önce terörle mücadele ya da diğer konularda asla kabullenmediği istihbarat zaafını ilk kez kabul etmiştir.

        ÇAĞRI İLK: Türkiye’de ilk kez bir Cumhurbaşkanı ve hükümet, darbe girişimine karşı halkı meydanlara çıkmaya ve tepki göstermeye çağırmıştır. Erdoğan, ilk kez meydanlara dökülmeyi demokratik hak olarak görmüştür.

        TEPKİ İLK: Türkiye’de ilk kez halk meydanlara dökülerek darbeye karşı çıkmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ